Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 24 /22:13

Į Rusijos teritoriją įplaukęs B.Markauskas: „Orientacininkas esu nekoks“

Rusija sekmadienio vakarą grąžino į Lietuvą dėl sienos pažeidimo Kuršių mariose sulaikytą Klaipėdos rajono merą, buvusį žemės ūkio ministrą Bronių Markauską ir du verslininkus. Jiems skirtos baudos po 2 tūkst. rublių – maždaug po 24 eurus. Informaciją apie Lietuvos piliečių perdavimo procedūrą 15min patvirtino Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Užsienio reikalų ministerija.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Esu geras žvejys, bet, pasirodo, orientacininkas nekoks, – saviironiškai incidentą savo paskyroje „Facebook“ įvertino B.Markauskas. – Turbūt jau girdėjote apie šiandien įvykusį incidentą.

Noriu patvirtinti, kad ši informacija yra teisinga. Šiandien žvejodamas Kuršių mariose netyčia kirtau Rusijos valstybės sieną. Buvau sulaikytas ir skirta piniginė bauda.

Apgailestauju dėl šio incidento. Įvykis – ne pats maloniausias, bet jau vykstu namo. Taip pat noriu padėkoti ir mūsų šalies konsuliniams pareigūnams už operatyvumą ir pagalbą.“

Portalui 15min su B.Markausku susisiekti nepavyko – jo telefonas ir visą popietę, ir vakare buvo išjungtas.

15min žiniomis, Rusijos pareigūnai daugiau nei septynioms valandoms buvo sulaikę B.Markauską ir verslininkus Dalių Žilinską bei Romualdą Šukį. Jie Kuršių mariose plaukiojo kateriu.

„Per Panemunės punktą Rusija grąžino tris piliečius, jiems pritaikyta administracinė atsakomybė, skirtos baudos po 2 tūkst. rublių. Lietuvos pasieniečiai tvarko dokumentus.

ŽŪM nuotr./Dalius Žilinskas
ŽŪM nuotr./Dalius Žilinskas

Antrą kartą jiems atsakomybė bus netaikoma, bet turbūt jie bus dar pakviesti aplinkybių aiškinimuisi. Dėl katerio perdavimo turėtų būti tariamasi rytoj“, – 15min sakė VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

„Lietuvos sienos įgaliotinis pranešė, kad visi incidento Kuršių mariose dalyviai jau Lietuvoje. Perdavimo procedūra baigta“, – 15min teigė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Lietuvos pasieniečių teigimu, sienos pažeidimas užfiksuotas prieš 14 valandą, jis greičiausiai buvo netyčinis. Pirminiais duomenimis, vyrai plaukė kateriu. Jie buvo grąžinti apie pusę dešimtos vakaro.

Anot pareigūnų, panašių pažeidimų pasitaiko bent keliskart per metus, paprastai pažeidėjai atsiperka administracine atsakomybe.

Šešiasdešimtmetis B.Markauskas Klaipėdos rajonui vadovauja jau porą metų.

2016-aisiais jis buvo išrinktas į Seimą, netrukus tapo žemės ūkio ministru ir šias pareigas ėjo iki 2018 m.

B.Markauskas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys. Tarp savo pomėgių oficialioje biografijoje jis nurodo žvejybą ir keliones.

Viešai skelbiamais VRK duomenimis, 42 metų D.Žilinskas 2019 metais dalyvavo savivaldos rinkimuose, bet į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą nepateko.

Jis taip pat yra buvęs tuomečio ministro B.Markausko patarėju.

Registrų centro duomenimis, R.Šukys vadovauja įmonei Klaipėdos rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?