Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:01

Rusijoje gyvenančią moterį vedęs vilnietis: mano žmona kelia grėsmę Lietuvos saugumui

Kai maždaug prieš penkerius metus vilnietis Aleksejus Zanemanskis Kipre susipažino su Rusijoje gyvenančia būsimąja žmona totore Liliia Askarova – nė nenutuokė, kiek nervų, pinigų ir emocijų pareikalaus ši pažintis. Šiandien sutuoktiniai teismuose bando paneigti Migracijos departamento iškeltas prielaidas, kodėl jo žmona negali gyventi Lietuvoje, bei įrodinėti, kad santuoka nėra fiktyvi. Paskutinį kartą sutuoktiniai matėsi balandžio mėnesį.
Aleksejus Zanemanskis ir Liliia Askarova
Aleksejus Zanemanskis ir Liliia Askarova / Asmeninio archyvo nuotr.

Aleksejus sako, kad jų istorijoje nestinga absurdo, valstybės tarnybų abejingumo ir sunkiai sveiku protu suvokiamų dalykų. Tarkime, kodėl jo žmonos prieš dvylika metų viename Rusijos banke po studijų atlikta praktika šiandien įvardijama kaip kelianti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui?

Savo istoriją A.Zanemanskis socialiniuose tinkluose paviešino dar pavasarį, tačiau plačiau apie ją papasakoti žiniasklaidai tuo metu nesutiko. Anot jo, tikėjosi palankaus teismo sprendimo.

Tačiau teismas jų skundą atmetė, palikęs galioti Lietuvos migracijos departamento sprendimą. Teismo nutartį, o taip pat ir procesinius pažeidimus, pora apskundė aukštesnės instancijos teismui.

Bylą sugrąžino nagrinėti iš naujo

A.Zanemanskis šiemet dalyvavo Seimo rinkimuose, Eduardo Vaitkaus sąraše. Rinkimai nebuvo sėkmingi, tačiau pašnekovas tikino, jog jam svarbu buvo per rinkimų kampaniją kalbėti apie savo situaciją, pasakoti ją aukštas pareigas užimantiems politikams ir bendrai atkreipti dėmesį į žmogaus teisių situaciją Lietuvoje.

Neseniai A.Zanemanskio žmona teisme pasiekė pirmąją pergalę. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nustatė ne vieną procesinį pažeidimą ir byla bus nagrinėjama iš naujo.

A.Zanemanskis viliasi, kad šį kartą teismas įvertins visas aplinkybes ir priims jų šeimai palankią nutartį. Pasak pašnekovo, jų su žmona istorijoje nieko fiktyvaus ar neteisėto, juolab grėsmės Lietuvai, nėra.

Šeima, jei prireiks, pasiryžusi pasiekti ir Europos žmogaus teisių teismą. Šiandien situaciją, į kurią jiedu pateko, Aleksejus vadina savo šeimos tragedija.

Susipažino paplūdimyje

A.Zanemanskis yra gimęs ir augęs Vilniuje, čia baigęs studijas, vėliau dirbęs ir taip pat studijavęs Londone. Vis tik po šio gyvenimo etapo jis grįžo į Vilnių ir keisti gyvenamosios vietos neketina. Čia – jo verslas, namai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito