Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

Rusijos atkuriami pajėgumai ne karui Ukrainoje kol kas „popieriniai“, sako A. Anušauskas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Rusijos atkuriami pajėgumai, kurie skirti ne karui Ukrainoje, kol kas yra „popieriniai“.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rusija kol kas sakyčiau daugiau planavimo srityje atkūrinėja tuos pajėgumus. Kol kas visa tai popieriuje, tačiau, be abejonės, kiekviena karinė dalis, dalinys, junginys, jo kūrimas prasideda nuo planavimo“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

Apie tokius atkuriamus pajėgumus anksčiau šią savaitę pranešė NATO Šiaurės ir Rytų daugianacionalinio korpuso vadas, generolas leitenantas Jurgenas-Joachimas von Sandrartas (Jurgenas Joachimas fon Zandrartas).

Anot jo, tai kelia padidintą grėsmę Baltijos jūros regionui.

„Kuomet jie išeis iš to planavimo į konkrečius veiksmus, žinoma, mes matysime. Aš negaliu neigti, kad Rusija siekia atkurti tuos pajėgumus, nepaisydama nuostolių Ukrainoje. Taip, visada siekė ir sieks. Klausimas visada laiko faktorius“, – sakė A. Anušauskas.

„Aš nesu tas, kuris prognozuoja, gali būti patys įvairiausi variantai. Bet tai nėra vieni, dveji, treji metai“, – pridūrė jis.

Rusija plataus masto invaziją į Ukrainą pradėjo pernai vasarį, o siekdama atkurti prarastus pajėgumus pastaruoju metu padidino karinį biudžetą.

JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikų duomenimis, kitąmet Rusijos bendros išlaidos sieks 412,5 mlrd. dolerių (376,7 mlrd. eurų), gynybai ir teisėsaugai planuojama išleisti apie 39 proc. šios sumos – 157,5 mlrd. dolerių (143,8 mlrd. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas