Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 23

„Ryanair“: lėktuvui leistis Minske dėl „potencialios grėsmės“ nurodė Baltarusijos tarnybos

Skrydžių bendrovė „Ryanair“ 15min informavo, kad lėktuvui, skridusiam iš Atėnų į Vilnių, Minske leistis nurodė Baltarusijos tarnybos. Jos esą pranešė apie potencialią grėsmę lėktuvo salone ir nurodė leistis artimiausiame oro uoste – Minske. Kaip vėliau paaiškėjo, pasak Baltarusijos opozicijos, lėktuvas buvo priverstinai nutupdytas, siekiant suimti Baltarusijos žurnalistą, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją Romaną Protasevičių.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Scanpix“ nuotr.

„Lėktuvo įgula gavo pranešimą iš Baltarusijos oro erdvės tarnybos (ATC) apie potencialią saugumo grėsmę lėktuvo salone ir buvo nurodyta nukreipti skrydį į artimiausią oro uostą – Minską.

Lėktuvas nusileido saugiai, visi keleiviai buvo išlaipinti, o vietos pareigūnai atliko saugumo patikras.

Nieko neįprasto nebuvo aptikta ir pareigūnai leido lėktuvui su keleiviais bei įgula kilti po maždaug 5 valandų praleistų Minske“, – rašoma 15min atsiųstame „Ryanair“ atsakyme.

Pasak bendrovės, Minsko oro uostas nurodė „Ryanair“, kad lėktuvas turėtų pakilti 19 val. Minsko laiku.

„Ryanair“ informavo atsakingas nacionalines ir Europos saugumo agentūras, nuoširdžiai atsiprašome visų paveiktų keleivių dėl šio užgaišinimo, kurio „Ryanair“ negalėjo kontroliuoti“, – rašoma bendrovės pranešime.

Nutupdė dėl aktyvaus žurnalisto

Apie tai, kad „Ryanair“ lėktuvas, pakilęs Atėnuose ir turėjęs apie 13 val. nusileisti Vilniuje, buvo priverstinai nutupdytas Minske, pranešta sekmadienį po pietų.

Kaip informavo Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos štabas, lėktuvas buvo nutupdytas Aliaksandro Lukašenkos režimo iniciatyva tam, kad galėtų suimti juo skridusį Baltarusijos žurnalistą, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją ir vyriausią redaktorių Romaną Protasevičių.

Taip pat skaitykite: Baltarusijos opozicija: režimas nutupdė į Vilnių skridusį lėktuvą, kad suimtų žurnalistą

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė tai vadina „beprecedenčiu atveju“ ir teigia, kad lėktuvo perėmimas panašus į KBG operaciją.

Prezidentas kreipėsi į NATO ir ES sąjungininkus „kviesdamas nedelsiant duoti atkirtį Baltarusijos režimui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas