Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytoj prasideda registracija į naująjį lopšelį-darželį Pilaitėje

Kitų metų sausį duris atversiantis per metus pastatytas sostinės darželis „Vydūnėlis“ nuo antradienio, spalio 8 dienos, pradeda mažųjų vilniečių registraciją. Skubėti tikrai nereikia, nes registracija vyks iki gruodžio mėnesio pabaigos, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
„Vydūnėlis“
„Vydūnėlis“ / Sauliaus Žiūros nuotr.

Startuoti planuojama su pirmuoju etapu gruodį suformuotomis grupėmis. Iš viso ateityje darželyje veiks 16 grupių ir ugdymo įstaigą lankys per 300 vaikų.

„Kasdien į sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigas keliauja apie 30 tūkstančių vaikų. Pilaitėje laukiančiųjų vaikų eilė buvo didžiausia mieste. Jaunoms šio rajono šeimoms gauti vietą ikimokyklinio ugdymo įstaigose tampa vis paprasčiau, tėveliai galės sėkmingai grįžti į darbo rinką, o atžalų nebereikės vežti į kituose rajonuose esančius darželius“, – sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Tėvai ar globėjai teikti prašymus dėl priėmimo gali sostinės darželių informacinėje sistemoje. Eilės bus sudaromos vaikų priėmimo į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes organizavimo tvarkos aprašu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas