Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Kairys atmetė A.Valotkos kandidatūrą į Kalbos inspekcijos vadovus

Kultūros ministras Simonas Kairys atmetė dabartinio Valstybinės kalbos inspekcijos vadovo Audriaus Valotkos kandidatūrą vadovauti įstaigai dar vienai penkerių metų kadencijai, dėl to planuojama skelbti naują konkursą.
Kalbos inspekcijos vadovas Audrius Valotka
Audrius Valotka / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Po visos procedūros, kuri yra reikalinga kalbant apie naujo vadovo paskyrimą vadovauti Kalbos inspekcijai, mano sprendimas yra, kad pono Valotkos kandidatūra neįtikino ir bus rengiamas naujas konkursas“, – pirmadienį BNS sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Pirmas konkursas į Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko pareigas paskelbtas liepos pradžioje. Tuomet nesulaukta pretendentų į šias pareigas, todėl mėnesio viduryje patikslinus keliamus specialiuosius reikalavimus dėl išsilavinimo, paskelbta nauja atranka.

Joje dalyvavo vienas pretendentas – A.Valotka.

Kalbos inspekcijos vadovas ne yra kartą sulaukęs kultūros ministro kritikos dėl savo viešų pasisakymų ir raginimo trauktis iš pareigų. A.Valotkai taip pat skirtos dvi pastabos.

Nuo 1990-ųjų veikianti Valstybinė kalbos inspekcija prižiūri, kaip laikomasi Valstybinės kalbos įstatymo, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų ir kitų teisės aktų, nustatančių valstybinės kalbos vartojimo ir taisyklingumo reikalavimus.

Ji taip pat konsultuoja piliečius, valstybės ir savivaldybių institucijas bei verslo įmones kalbos vartojimo ir taisyklingumo klausimais, atlieka prevencinį darbą informuojant, šviečiant visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas