Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 14

S.Skvernelis apie Šv. Velykų savaitgalį: noriu tikėti, kad mums pavyko

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad šventinio savaitgalio rezultatus pamatysime jau netrukus, tačiau tiki, kad lūžis buvo pasiektas ir žmonės elgėsi atsakingai. Jis pirmadienį savo feisbuko paskyroje pranešė, kad jau šiandien bus imtasi ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimo.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį premjeras dėkojo policijos pareigūnams, medikams ir kitiems, dirbusiems ir šventinį savaitgalį.

„Noriu padėkoti policijos pareigūnams už jų aktyvų darbą per šventinį savaitgalį. Ačiū tariu ir šauliams, kariams, savanoriams, merams, savivaldybių darbuotojams bei kitiems, kurie prisidėjo ir padėjo policijai. Dažnas – be jokių raginimų ir prašymų.

Atskiras nuoširdus padėkos žodis – mūsų medikams, kurie neskaičiuodami valandų ir dienų, netausodami savęs, dirba vardan mūsų visų saugumo.

Ir, žinoma, esu dėkingas visiems atsakingiems žmonėms, kurie sąžiningai laikėsi karantino sąlygų bei reikalavimų“, – rašė S.Skvernelis.

Pasak jo, kaip žmonės laikėsi karantino sąlygų per Šv. Velykas, pamatysime jau greitai.

Premjeras taip pat pabrėžė, jog šią savaitę bus sprendžiami svarbiausi klausimai dėl ekonomikos gaivinimo.

„Rezultatus sužinosime kiek vėliau, tačiau noriu tikėti, jog mums pavyko ir lūžis buvo pasiektas. Dabar turime imtis ekonominio failo ir galutinai identifikuoti sritis, kuriose būtų galima atnaujinti kai kurių verslų veiklą. Savaime suprantama, laikantis griežčiausių saugumo reikalavimų. Be to, turime spartinti ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą. Šiandien pat to viso to ir imsimės.

Šią savaitę paleidžiamos svarbios ir laukiamos pagalbos priemonės verslui bei ekonomikai gaivinti, kurios leis įmonėms padengti būtinąsias išlaidas, spręsti laikinas apyvartinių lėšų ir likvidumo problemas. Dėl finansavimo jau dabar gali kreiptis tie, kurie susidūrė su problemomis dėl laiku neįvykdytų kitų šalių atsiskaitymų už prekes ir paslaugas.

Daugiau nei 300 įmonių jau pateikė prašymus UAB „Invega“ dėl palūkanų kompensavimo. Be to, turi būti priimti svarbūs sprendimai dėl nuomos mokesčio.

Dėl dirbančių individualiai: Užimtumo tarnyba sulaukė beveik 38 tūkstančių prašymų dėl 257 eurų fiksuoto dydžio išmokos netekus pajamų. Maždaug trečdalį šie pinigai jau turėjo pasiekti, likę žmonės išmokas gaus artimiausiu metu“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas