Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 04

S.Skvernelis naujo ekonomikos ministro neteiks, žada sujungti ministerijas

Premjeras Saulius Skvernelis sako neteiksiantis naujo kandidato į ekonomikos ir inovacijų ministrus, o Ekonomikos ir Energetikos ministerijos bus sujungtos Vyriausybės kadencijos pabaigoje rudenį. 
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ne, nebus pateikimo, pirmadienį buvo supažindintas prezidentas, kad bus įgyvendinama Vyriausybės programa ir vienos ministerijos neliks“, – žurnalistams trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Tačiau premjeras pabrėžė, kad ministerijų sujungimas įsigalios jau tada, kai darbą pradės kita Vyriausybė.

„Taip, tai bus padaryta dar šios politinės kadencijos metu, bet iš esmės tai bus taikytina 18-ai Vyriausybei. Mes planuojame, kad tai įsigaliotų spalio 1 dieną“, – trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Anot jo, taip pat bus peržiūrimos ministerijų funkcijos. Kai kurios Aplinkos ministerijos funkcijos, anot premjero, galėtų būti perduotos Energetikos ministerijai.

„Kas susiję su pastatų renovacija, žaliąja energetika – tai yra daugiau Energetikos ministerijos klausimai. Be to, tai yra tos temos, kurios yra taip, kad pati ministerija priiminėja sprendimus, organizuoja procesą ir pati save kontroliuoja. Taip irgi neturėtų būti“, – sakė S.Skvernelis.

Naujo kandidato S.Skvernelis nusprendė neteikti po to, kai praėjusį mėnesį G.Nausėda atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Apie galimą ministerijų jungimą pirmadienį kalbėta ir per prezidento bei premjero susitikimą. Tačiau tuomet prezidento Gitano Nausėdos atstovas Antanas Bubnelis žurnalistams sakė, kad situacija dėl ekonomikos ministro gali būti sprendžiama dviem būdais – premjerui teikiant naują kandidatą arba šią ministeriją sujungiant su kitomis ministerijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas