Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 28 /14:46

I.Šimonytei keliant klausimą dėl pinigų galimam antram karantinui, S.Skvernelis sako, kad ji galės tuo rūpintis

Lietuvoje fiksuojant susirgimų COVID-19 rekordus, trečiadienį Vyriausybė priėmė naujus sugriežtinimus infekcijos plitimui stabdyti. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad skelbti visuotinį karantiną nebūtų logiška, pakanka lokalaus savivaldybėse, kur situacija dėl koronaviruso yra blogiausia. Reaguodamas į galimos įpėdinės žodžius dėl galimam antram karantinui esą nenumatytų lėšų, jis sakė, kad Vyriausybė numačiusi ir turi jų visiems atvejams.

Šiuo metu lokalus karantinas paskelbtas 21 savivaldybėje.

Paklaustas, ar nebūtų logiškiau visoje Lietuvoje dviem savaitėms paskelbti visuotinį karantiną, o ne skaidyti šalį dalimis, nes beliko mažai apskričių ir savivaldybių, kur situacija dėl infekcijos plitimo yra gera, S.Skvernelis atsakė:

„Ne, nebūtų logiška.“

Vėliau premjeras pridūrė, kad, pagal nustatytus kriterijus, savivaldybės buvo suskirstytos į tris grupes, ir to bus laikomasi.

Galima būsimoji premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad Vyriausybė nenumatė lėšų atvejui, jei tektų karantiną skelbti pakartotinai.

S.Skvernelis sakė, kad jeigu I.Šimonytė bus paskirta ministre pirmininke, ji ir galės tuo klausimu rūpintis.

VIDEO: S.Skvernelis: jei prireiks skelbti antrą karantiną, lėšomis tam galės rūpintis I.Šimonytė

„Šiandien aš galiu pasakyti, kad Vyriausybė numačiusi visiems atvejams reikalingas lėšas ir turi tas lėšas“, – per nuotolinę spaudos konferenciją sakė premjeras.

Viskas pagal planą

Sparčiai pildantis COVID-19 pacientams skirtoms lovoms Santaros klinikose, Vilniaus miesto klinikinė ligoninė atlaisvino dalį jų koronavirusu sergantiems žmonėms.

S.Skvernelis sakė negalintis pasakyti, kas bus daroma, kad tų pacientų, kurie iš šios ligoninės bus išrašyti anksčiau laiko, gydymas nenutrūktų.

„Aš nesu gydytojas, tai negaliu pasakyti, kas bus daroma, kad gydymas nenutrūktų. Medikų klauskite. O ar teisinga, ar ne: taip, teisinga. Yra numatytos atraminės ligoninės, kurios privalo organizuoti darbą taip, kad būtų priimami vadinamieji COVID-19 ligoniai, nes kitų alternatyvų nebus. Tiesiog jeigu bus taip, kad nebegalės sveikatos sistema susitvarkyti su krūviu dėl COVID-19 pacientų, ten bus židiniai, tai tų ligoninių nebeliks ir apskritai jokios paslaugos nebus teikiamos“, – komentavo Vyriausybės vadovas.

Anot S.Skvernelio, viskas vyksta pagal turimą patvirtiną planą. COVID-19 pacientai gydomi penkiose pagrindinėse ligoninėse. Kai jose pristinga pajėgumų, įsijungia vadinamosios atraminės ligoninės.

„Antras vadinamasis žiedas. Bus trečias ir ketvirtas, jeigu to reikės“, – pabrėžė premjeras.

Nauji ribojimai

Prastėjant epidemiologinei situacijai Vyriausybė nuo spalio 30-osios dviem savaitėms uždraudė visus renginius, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas ir kultūros renginius bei laidotuves.

Sporto ir kultūros renginių organizatoriai turės riboti žiūrovų srautus, užtikrinti kaukių dėvėjimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai

Taip pat Vyriausybė nusprendė, kad prekybos vietose visoje Lietuvoje vienam pirkėjui turi tekti ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymu, taip pat numatyta galimybė specialiosiose įstaigose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomų vaikų ugdymo procesą tęsti nenuotoliniu būdu.

Naujas rekordas

Šalyje toliau registruojami naujų susirgimų koronavirusu rekordai. Per antradienį patvirtinti 776 nauji COVID-19 atvejai.

270 iš jų registruota Vilniaus, 173 – Kauno, 120 – Klaipėdos, 73 – Šiaulių, 63 – Telšių apskrityse. Dar 37 atvejai registruoti Tauragės, 18 – Marijampolės, 10 – Panevėžio apskrityse 9 – Alytaus ir 3 Utenos apskrityse.

Mirė dar trys žmonės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas

Iš viso šalyje patvirtinti 12 138 infekcijos atvejai.

4 502 žmonės pasveiko nuo ligos, o 7 440 – serga.

28 077 asmenims šiuo metu reikia izoliuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi