Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 05

S.Skvernelis: siūloma leisti veikti darželiams, lankyti pacientus bei vykti mažiems renginiams lauke

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį vakare feisbuke pranešė, kad COVID–19 komitete aptartos tolesnės planuojamos karantino švelninimo priemonės. Galutinius sprendimus dėl jų trečiadienį priims Vyriausybė. Tarp priemonių – leidimai veikti darželiams, švelninami ribojimai renginiams iki 30 žmonių, siūloma leisti lankyti pacientus su gydytojo leidimu. Patį karantiną rekomenduojama pratęsti iki gegužės 31 d. Taip pat be privalomos izoliacijos planuojama leisti į Lietuvą atvykti Latvijos, Estijos bei kai kuriems Lenkijos piliečiams.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Anot S.Skvernelio, komitete nuspręsta:

1. Nuo gegužės 18 dienos leisti veikti darželiams ir ikimokyklinėms grupėms.

„Ieškome sprendimų ir siekiame sudaryti sąlygas, leisiančias kuo greičiau atnaujinti ir pradinukų ugdymą. Svarstome dėl specialiųjų mokyklų bei neįgaliųjų dienos centrų veiklos atnaujinimo“, – nurodė premjeras.

2. Nuo gegužės 18 dienos leisti atnaujinti veiklą kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo (išskyrus veido sritį), papuošalų vėrimo (išskyrus veido sritį) paslaugų teikėjams. Pasak S.Skvernelio, kol kas negalima leisti atnaujinti veiklos tiems, kurie turi tiesioginį artimą kontaktą su žmogaus veidu.

3. Siūloma leisti lankyti pacientus: gydančio gydytojo leidimu ir sveikatos priežiūros įstaigos vadovo nustatyta tvarka.

„Taip pat ieškome būdu, kaip kuo greičiau vėl sudaryti sąlygas saugiai atsidaryti odontologijos paslaugų teikėjams, – pridūrė premjeras.

4. Nuo gegužės 18 dienos siūloma leisti renginius iki 30 žiūrovų atvirose erdvėse, jeigu užtikrinamas saugus atstumas tarp asmenų ar jų grupių ir renginys vyksta be pertraukų.

5. Nuo birželio 1 dienos ketinama leisti organizuoti renginius iki 30 žiūrovų uždarose erdvėse, jeigu užtikrinamas saugus atstumas tarp asmenų ar jų grupių ir renginys vyksta be pertraukų. Bus galima daugiau sportuoti lauke ir individualiai sportuoti sporto klubuose.

6. Nuo gegužės 11 dienos siūloma leisti visų rūšių transporto priemonių praktinio vairavimo mokymus.

„Savaime suprantama, visi žmonės, kurie vėl galės pradėti veiklas, privalės laikytis griežtų tiek asmens, tiek kliento saugos reikalavimų“, – minėjo S.Skvernelis.

„Dėl keliavimo. Visos trys Baltijos valstybės atsakingai valdė COVID-19 situaciją, todėl planuojame leisti į Lietuvą atvykti asmenims iš Estijos ir Latvijos be privalomosios dviejų savaičių izoliacijos. Rytoj su Latvijos ir Estijos premjerais tarsimės dėl konkrečios datos. Iš Lenkijos artimiausiu metu ketiname leisti atvykti dirbantiems, studijuojantiems ir ūkininkams. Taip pat be privalomosios dviejų savaičių izoliacijos, kaip Lietuvos piliečiams jau leido Lenkija“, – pridūrė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas