Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 19

S.Skvernelis: su prezidente bus bendradarbiaujama kaip su rinkimų kampanijos dalyve

Su prezidente Dalia Grybauskaite bus bendradarbiaujama kaip su žmogumi, kuris aktyviai dalyvauja rinkimų kampanijoje, sako prezidento posto siekiantis premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis, Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis, Dalia Grybauskaitė / 15min koliažas

„Prezidentė, nors ne kartą teigė, kad nedalyvaus rinkimuose, bet kaip visada teiginiai būna kitokie, kas viešai teigiama, ji aktyviai dalyvauja rinkiminėje kampanijoje. Dabar bendradarbiavimas toks ir bus – kaip su žmogum, kuris aktyviai dalyvauja rinkiminėje kampanijoje“, – antradienį Seime žurnalistams teigė ministras pirmininkas.

Kad prezidentė, anot jo, yra įsitraukusi į rinkimų kampaniją, S.Skvernelis prakalbo po to, kai buvo sukritikuotas dėl esą antikonstitucinės ir gėdingos užsienio politikos.

Pagal Konstituciją, pagrindinius užsienio politikos klausimus sprendžia prezidentas. Užsienio politiką vykdo kartu su Vyriausybe.

Antradienį prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė Žinių radijui pareiškė, kad „prezidentės užčiaupti tikrai nepavyks“.

„Prezidentė kalbėjo apie ministro pirmininko, einančio pareigas, pasisakymus, vykdomą politiką, – dėstė jis. – Jeigu ir kyla kažkokių sudėtingumų premjerui atskirti savo asmenį kaip kandidato ir kaip ministro pirmininko, tikrai yra galimybė pasinaudoti įstatymo suteiktomis galimybės ir išeiti ilgesnių atostogų.“

M.Lingė S.Skverneliui pasiūlė pasiimti porą mėnesių atostogų. Jis taip pat išreiškė prezidentės poziciją dėl įvykusių savivaldos rinkimų rezultatų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Lingė

„Laimėjo žmonės, demokratija ir opozicija“, – teigė jis.

„Aš labai džiaugiuosi, kad tai, kas ilgą laiką buvo neigiama, bet buvo išsakyta pirmą rytą po Seimo rinkimų, kad deja, laimėjo ne tie, dabar yra viešai pripažįstama. Respublikos prezidentė nuolatos, du su puse metų kryptingai dirbo su opozicija, džiaugėsi opozicijos pergale ir darė viską, kad tiek Vyriausybei, tiek valdančiajai daugumai būtų kuo sunkiau priimti Lietuvai reikalingus sprendimus. Dabar tas akivaizdžiai patvirtinta yra, manau, geriau negu niekad“, – į tai atsakė premjeras S.Skvernelis.

Kad savivaldos rinkimai buvo sėkmingi opozicijai, pirmadienį spaudos konferencijos metu pasakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Per savivaldos rinkimus opozicijoje dirbantys konservatoriai ir socialdemokratai iškovojo daugiausia savivaldybių tarybų narių ir merų mandatų – po 274.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai