Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05 /13:38

S.Skvernelis tikisi trijų „Vardan Lietuvos“ merų, atstovų beveik 50-yje savivaldybių

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis tikisi, jog partija po savivaldos rinkimų turės bent tris merus, taip pat atstovus beveik 50-yje šalies savivaldybių tarybų.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„(...) tikimės turėti ne mažiau nei dabar turime merų. Aišku, jie buvo išrinkti su kitomis politinėmis jėgomis. Bet dabar mūsų pirmi rinkimai. Ir aš tikiuosi, bent jau norėčiau, kalbant apie savivaldybes, kad mes turėtumėme atstovus kiekvienoje taryboje, kur dalyvaujame rinkimuose“, – žurnalistams sekmadienį po balsavimo Vilniaus rajone sakė S.Skvernelis.

Anot jo, šiuo metu rinkimuose su partija dalyvauja trys esami merai, sąrašus demokratai kelia beveik 50-yje iš 60-ies šalies savivaldybių.

„Trys merai būtų neblogai, bet tikimės, kad šeši-septyni į antrąjį turą turėtų patekti“, – pridūrė jis.

Jis taip pat ragino rinkėjus aktyviau dalyvauti rinkimuose, kad „išsirinktų tą valdžią, kurios nori“ ir nereikėtų vėliau priekaištauti dėl rinkimų rezultatų.

S.Skvernelis atkreipė dėmesį, kad merų rinkimai šiemet svarbūs ir dėl sustiprėjusių jų įgaliojimų pasikeitus teisės aktams.

„Meras pagal naują įstatymą turės iš esmės neribotus įgaliojimus. Tai bus žmogus, kuris daug ką valdys vienasmeniškai, bus asignavimų valdytojas, galės skirtis pats aukščiausius pareigūnus, turės savivaldybės sprendimams veto teisę. Tai mes galbūt dar neįsivaizduojame, kokius įgaliojimus meras įgauna“, – kalbėjo Demokratų sąjungos pirmininkas.

Kartu jis pabrėžė, kad šie rinkimai dar tik metus egzistuojančiai partijai taip pat yra „pirmasis egzaminas“, kuris bus svarbus ir ruošiantis artėjantiems Seimo, Europos parlamento ir prezidento rinkimams.

„Po šių rinkimų tęsime darbą, turime dar dešimtyje savivaldybių turėti savo skyrius, (...), turime atsakingai pasirinkti. Prasidės faktiškai darbai, kalbant apie europarlamento, prezidento ir Seimo rinkimus. Manau, kad tai yra pirmas egzaminas mūsų politinės jėgos, tai yra pagrindas kalbant apie nacionalinius rinkimus ateityje. Nes politinė partija, neturinti struktūros, rėmėjų, dalyvauti nacionaliniuose rinkimuose nelabai ir galėtų“, – kalbėjo politikas.

S.Skvernelis tvirtino, jog skyriams bus palikta savarankiškai spręsti dėl koalicijų ir „raudonų linijų“ neketinama nubrėžti.

„Nesinorėtų, aišku, kad mūsų žmonės, mūsų tarybų nariai, darytų koalicijas su prorusiškomis politinėmis jėgomis ar atskirais politikais, kurių, kaip matėme per rinkiminę kampaniją, yra pakankamai daug Lietuvoje“, – kalbėjo jis.

Tarybų ir merų rinkimai sekmadienį vyksta 60-yje Lietuvos savivaldybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?