Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 09 /15:42

Moterų teisių asociacija SADM konkursus vadina neskaidriais, ši kaltinimus atmeta

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) konkursuose dėl specializuotos kompleksinės pagalbos centrų konsultavimo ir valstybės finansavimo dalyvaujanti moterų teisių asociacija „Moters teisės – visuotinės žmogaus teisės“ reikalauja juos stabdyti ir skelbti iš naujo, kaltindama ministeriją neskaidrumu.
Zuzana Vasiliauskaitė, Esmeralda Kuliešytė, Lilija Henrika Vasiliauskienė, Rugilė Butkevičiūtė, Evelina Dirmotaitė
Zuzana Vasiliauskaitė, Esmeralda Kuliešytė, Lilija Henrika Vasiliauskienė, Rugilė Butkevičiūtė, Evelina Dirmotaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Reikalaujam stabdyti konkursus ir skelbti juos iš naujo“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė organizacijos „Vilniaus moterų namai“ tarybos narė Zuzana Vasiliauskaitė.

Vienas konkursas skirtas teikti metodinę pagalbą specializuotos kompleksinės pagalbos centrams, o kitas – teikti metodinį palaikymą specialistams, dirbantiems apsaugos nuo seksualinio smurto srityje ir organizuoti veiklas, kuriomis siekiama užtikrinti seksualinio smurto prevenciją.

SADM komentare BNS nurodė, kad kalbant apie akreditacijos specializuotos kompleksinės pagalbos centrams suteikimą, centrai, turintys teisę teikti specializuotą kompleksinę pagalbą, turi galimybę kreiptis dėl finansavimo valstybės biudžeto lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas