Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalies vadovai: pedagogai yra ateities pamatai

Šalies vadovai, sveikindami pedagogus su Tarptautine mokytojų diena, pabrėžia, kad mokytojai yra neatsiejama jauno žmogaus ateities kūrimo dalis, nes jie ne tik perduoda žinias, bet ir ugdo vertybes bei teikia emocinę paramą.
 / The Presidential Office of Ukraine/Capital Pictures
/ The Presidential Office of Ukraine/Capital Pictures

Sveikindami pedagogus su Tarptautine mokytojų diena, prezidentas Gitanas Nausėda ir ponia Diana Nausėdienė sako, kad mokytojai padeda pamatus jauno žmogaus ateičiai.

„Nuo pirmųjų žingsnių, kuriuos mūsų mažieji žengia mokykloje, mokytojai atsiduria jų gyvenimo centre. Praleisdami su vaikais daugybę laiko, jie tampa kiekvienos šeimos pagalbininkais. Tiems, kas stokoja artimųjų dėmesio, jie suteikia taip reikalingą atramą neramaus gyvenimo kelyje. Išklausantys, atjaučiantys, priimantys visus ir visokius, pakeliantys klumpančius, jie kuria saugią aplinką, į kurią tėvai gali palydėti savo didžiausią turtą – vaikus“, – šeštadienį išplatintame sveikinime sakė jie.

„Už auginimą. Už kantrybę. Gerumą ir griežtumą. Už reiklumą ir suteiktas žinias, išpuoselėtus gebėjimus ir tvarius pagrindus aukštiems mūsų gyvenimo siekiams“, – rašoma sveikinime.

Viktorija Cmilyte-Nielsen / BNS nuotr.
Viktorija Cmilyte-Nielsen / BNS nuotr.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu dėkoja pedagogų bendruomenei už sunkų ir prasmingą darbą ne tik perduoti žinias, bet ir ugdyti ateities kartas, formuoti vertybes ir asmenybes.

„Mokytojo profesijos esmė ir vaidmuo yra ypatingi. Ne tik mokote ir šviečiate. Bet taip pat formuojate ir motyvuojate asmenybes, naujos kartos žmones, kuriems teks rūpintis ateitimi ir spręsti naujus iššūkius. Taigi jūs tiesiogiai prisidedate ir prie savo mokinių asmeninės savirealizacijos, ir prie visuomenės pažangos bei gerovės“, – šeštadienį Seimo pirmininkės išplatintame pranešime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Gerbiami mokytojai, pedagogai, švietimo bendruomenės darbuotojai, ačiū už jūsų pasiaukojimą ir kantrybę. Linkiu, kad kiekviena diena jums atneštų džiaugsmo, o mokinių laimėjimai suteiktų prasmės ir įkvėpimo!“ – pridūrė Seimo pirmininkė.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigė, kad kiekviena abiturientų karta įsijungia į intelektualinį valstybės kūrimą, bei pabrėžė, jog neabejoja, kad gražius vaisius subrandins ir įtraukusis ugdymas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ingrida Šimonytė

„Kiekviena naujovė yra iššūkis. Tačiau tai taip pat naujos galimybės kiekvieno mokytojo talentams dar labiau atsiskleisti ir galimybė augti kartu su unikalia mokinių skirtybių melodija. Gyvename neramiais laikais. Nieko keisto, kad sudėtingi išbandymai tenka ir Jums. (...) Ačiū Jums už lyderystę, milžinišką kantrybę, veržlumą bei ryžtą kartu su mokiniais augti, išbandyti inovatyvius sprendimus, puoselėti mokinių skirtumus ir pastebėti jų individualius poreikius“, – sveikinime teigė I. Šimonytė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė savo sveikinime dėkojo mokytojams už kantrybę ir profesionalumą.

Radvile Morkunaite-Mikuleniene / BNS nuotr.
Radvile Morkunaite-Mikuleniene / BNS nuotr.

„Turėtų būti ypatingas jausmas žinoti, kad esate šimtų, tūkstančių įvairaus amžiaus žmonių dalis, kad gyvenate juose ne vien per suteiktas akademines žinias, bet ir prisiminimuose: apie pasakytą žodį, padrąsinantį žvilgsnį, pagalbą, kai jos labiausiai reikėjo,” – sakoma ministrės sveikinime.

Šiais mokslo metais įvairiose švietimo įstaigose darbuojasi beveik 45 tūkst. mokytojų, iš jų daugiau kaip 25 tūkst. bendrojo ugdymo mokyklose, per 12,5 tūkst. ikimokyklinio ugdymo įstaigose, daugiau kaip 2,5 tūkst. profesinio mokymo įstaigose, taip pat dirba daugiau kaip 4,5 tūkst. neformaliojo švietimo mokytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas