Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 23 /18:44

Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui nustatytas koronavirusas

Anykščių rajone esančios Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui nustatytas koronavirusas, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123rf.com nuotr.

BNS žiniomis, koronavirusas nustatytas valytojai.

„Koronavirusas nustatytas atliekant profilaktinį patikrinimą, užsikrėtęs asmuo simptomų nejautė. Iš viso įstaigoje dirba 24 asmenys, turėti kontaktą užsikrėtęs asmuo galėjo su 15 darbuotojų. Vieno darbuotojo tyrimo rezultatų dar laukiama“, – BNS ketvirtadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, su darbuotoja kontaktą turėję asmenys izoliuoti dviem savaitėms, tęsiamas epidemiologinis tyrimas.

Šiuo metu įstaigoje dirba NVSC ir Respublikinės Panevėžio ligoninės specialistai.

Kaip teigia R.Lingienė, ligoninėje veiklą tęs komanda, suformuota iš kontaktų su užsikrėtusiu darbuotoju neturėjusio personalo.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje šiuo metu gydoma 18 pacientų, profilaktiškai visiems jiems prieš keletą dienų taip pat atlikti testai, jie buvo neigiami. Artimiausiu metu tyrimus numatoma pakartoti.

„Pacientai atskirti į atskiras palatas, nes ir su jais užsikrėtęs asmuo galėjo turėti sąlyti, nes darbas susijęs su lankymusi patalpose“, – sakė R.Lingienė.

Ministerija teigia, kad Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas su Anykščių ligoninės vadovu aptarė veiklos planą, numatė, kaip toliau bus užtikrinama visa pacientams reikalinga pagalba.

Be kita ko, įvertintos ir hospitalizavimo galimybės – jeigu to prireiktų, pacientai būtų pervežami į Panevėžio ligoninės Infekcinių ligų kliniką, taip pat Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninei iš valstybės rezervo papildomai bus perduota asmens apsaugos priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas