Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 02

Sandėliuką Vilniaus centre norėjusiam įteisinti vyrui – teismo kirtis: įrodymų dėl nuosavybės nepakako

Vilniaus Totorių g. 2001 m. būstą įsigijęs Algirdas prieš kelerius metus nusprendė kreiptis į teismą ir įteisinti kieme esantį sandėliuką, kuriuo naudojosi tiek jis, tiek jam butą pardavęs žmogus. Anot Algirdo, tai atrodė tik formalumas – tai patvirtino ir palankią jam nutartį priėmęs pirmos instancijos teismas. Tačiau apeliacinis teismas jau manė visiškai priešingai. Byla pasiekė Aukščiausiąjį Teismą, bet sandėliuko įteisinti neleista. Kas bus toliau su tuo statiniu?
Totorių g. Vilnius
Totorių g. Vilnius / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Valdė, bet nebuvo įteisinęs

Pačiame sostinės centre, prestižinėje vietoje, butą prieš daugiau nei 10 metų įsigijęs Algirdas 15min sako negalįs patikėti teismų sprendimais. Jis sako nesuprantąs, kodėl teismo neįtikino jo argumentai, kad sandėliuką jis įsigijęs kartu su dalimi namo, nors tai ir nebuvo įrašyta į pirkimo-pardavimo sutartį.

O dabar, po galutinio ir neskundžiamo teismų sprendimo, esą net neaišku, ką toliau su tuo sandėliuku daryti – galima juo naudotis ar nebe.

Algirdas į Vilniaus miesto apylinkės teismą kreipėsi 2021 metais su pareiškimu „dėl nuosavybės teisės į nekilnojamąjį daiktą įgijimą pagal įgyjamąją senatį“.

Pareiškime remiamasi Civiliniu kodeksu, pagal kurį „fizinis ar juridinis asmuo, kuris nėra daikto savininkas, bet yra sąžiningai įgijęs daiktą bei sąžiningai, teisėtai, atvirai, nepertraukiamai ir kaip savą valdęs nekilnojamąjį daiktą ne mažiau kaip dešimt metų arba kilnojamąjį daiktą ne mažiau kaip trejus metus, kai per visą valdymo laikotarpį daikto savininkas turėjo teisinę galimybę įgyvendinti savo teisę į daiktą, bet nė karto nepasinaudojo ja, įgyja nuosavybės teisę į tą daiktą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas