Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13

Santaros klinikose dirbantys medikai nebeištveria krūvių: A.Samuilis derasi su vadovybe

Santaros klinikų vadovybė išgyvena sunkias dienas. Vis daugiau medikų ir net vadovų garsiai kelia klausimus dėl neadekvačių darbo krūvių ir atlyginimų. 15min jau skelbė, kad pareiškimą išeiti iš darbo parašė Radiologijos ir branduolinės medicinos centro vadovas Artūras Samuilis bei kiti skyrių vadovai. Klinikos tikino, kad dėl radiologų sunku konkuruoti su privačiais centrais, bet A.Samuilis atkirto neketinąs eiti į privačią mediciną, o keliąs klausimą dėl neadekvačių krūvių. Jis tai pareiškė ir kalbėdamas su LNK televizijos žurnalistais.
Arūnas Samuilis
Artūras Samuilis

LNK pranešė, kad Santaros klinikose iš darbo prašosi atleidžiami 4 skyrių vadovai bei Radiologijos ir branduolinės medicinos centro vadovas Artūras Samuilis, parašęs pareiškimą išeiti iš darbo nuo gruodžio 20 d.

Anot A.Samuilio, jis Santaros klinikose dirba arti 20 metų, bet tokios mintys ir taip rimtai kyla pirmą kartą.

„Kalba daugiausiai vyksta apie skubią pagalbą ir skubiąją radiologiją, krūviai ženkliai išaugę, darbuotojai perdirbę yra, nuovargis jaučiasi“, – LNK kalbėjo A.Samuilis.

Anot A.Samuilio, pradedantis radiologas 2 tūkstančių eurų neuždirba.

Aukšto lygio specialistų prisivilioti įstaigoms nelengva, jų išėjimas – būtų didelė netektis, o į klinikas atvyksta patys sudėtingiausi pacientai.

Santaros klinikų profesinės sąjungos pirmininkė Gabija Tomkutė sakė, kad net tik krūviai ir finansai verčia specialistus trauktis.

„Turime suvokti, kad tokioje srityje kaip medicina, psichologinis smurtas yra paplitęs labai plačiai, ir perdegimas“, – teigė G.Tomkutė.

Puse lūpų kalbama ir apie galimą mobingą.

„Aš negaliu kalbėti už kitus centrus, bet esu girdėjęs, kad žmonės susiduria su panašiomis situacijomis“, – sakė A.Samuilis.

Anot A.Samuilio, šiuo metu su administracija vyksta įtemptos derybos, kaip būtų galima judėti į priekį, kadangi kalbama ir apie visą A.Samuilio komandą – 150 darbuotojų.

Santaros klinikos atsakė, kad šiuo metu vyksta pokalbiai tarp administracijos ir Radiologijos centro. Kol nėra galutinio – abiem pusėm tinkamo – sprendimo, Santaros klinikos nuo komentaro susilaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas