Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 26

Šarūnas Birutis: visuomenę skaldančiai Maskvos politikai Lietuvoje ne vieta

Kultūros ministras Šarūnas Birutis, reaguodamas į Visagino kultūros centro sprendimą atšaukti Aleksandrovo vardo ansamblio choro, geriau žinomo kaip Raudonosios armijos choro, pasirodymą Visagine, sako, kad Maskvos politikai, skaldančiai  visuomenę, Lietuvoje ne vieta.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Yra aiškių požymių, kurie rodo, jog šis koncertas būtų vienas iš gerai apmokamų Maskvos  įrankių, siekiant suskaldyti Lietuvos visuomenę“, – sako ministras. Pasak jo, Visaginas pasirinktas neatsitiktinai, nes Rusijai palankų, o Lietuvai priešišką kultūrinį ir informacinį foną siekiama formuoti pasitelkiant Lietuvos regionus, ypač tuos, kur gyvena gausios tautinių mažumų bendruomenės.

„Maskva siekia pasinaudoti ir naudojasi tautinėmis mažumomis, siekdama didinti šalies bendruomenių atskirtį“, – sako ministras ir ragina kitas savivaldybes ir jų kultūros įstaigas pasielgti taip, kaip pasielgė Visagino kultūros centras, ir nepasiduoti provokacijoms.

„Džiaugiuosi centro aktyvumu ir viešu sprendimu, tai parodo, kad esame pilietiška ir vieninga visuomenė“, – sako Š.Birutis.

Aleksandrovo choras pritariant balalaikoms traukia pernai sukurtą himną „Mandagūs žmonės“. Jausmingas priedainis skelbia, kad „mandagūs žmonės išsaugos Tėvynės šlovę ir garbę.“

Skelbiama, kad tai odė ginkluotiems rusų kariškiams, kurie pernai prieš pat referendumą pasirodė Kryme. Pasak ministro,  dar didesnį nerimą kelia tai,  kad šio  Rusijos choro pasirodymas Lietuvoje buvo organizuojamas slaptai. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas