Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 30

Šaškių būrelį Vilniuje lankančių vaikų tėvai: kodėl mes negauname kompensacijos?

Šaškių būrelius siūlanti Vilniaus miesto sporto mokykla „Sostinės tauras“ ne iš tų, kurios gali pasigirti ištaigingomis patalpomis. Tačiau tėvai sako vertinantys galimybę vaikus ugdyti pas šaškių profesionalus, aukščiausio lygio didmeistrius. Tik stebisi, kodėl šis užsiėmimas neremiamas iš neformaliojo ugdymo lėšų. Vilniaus savivaldybė sako, kad viskas dėl to paties profesionalumo.
Šaškės
Šaškės / „Scanpix“ nuotr.

Neformaliojo ugdymo/švietimo įstaigų tinklą Vilniuje pastaruoju metu purto numatomi pokyčiai – savivaldybė ketina 12 klubų ir centrų iš pradžių kaip įstaigas panaikinti, o tada juos padaryti Sostinės vaikų ir jaunimo centro filialais. Taip esą bus taupomos lėšos, gerinama paslaugų kokybė. Tačiau pačios įstaigos šiaušiasi ir tikina, kad procesas skubotas, o juo siekiama tik vieno – tuos centrus ir klubus sunaikinti.

Plačiau skaitykite čia: Vilniaus savivaldybė nori optimizuoti neformalaus ugdymo įstaigas, šios atkerta – mus sunaikins.

Norėtų kompensacijų

Šis aštrus ginčas dar nebaigtas, tačiau sukėlė ir kitur popamokinės veiklos būrelius lankančių tėvų diskusijas.

Kaip 15min sakė berniuko, lankančio šaškių būrelį „Sostinės tauro“ mokykloje, tėvas, jų lankomo būrelio patalpos nė iš tolo nešviečia modernumu ar prabanga. Tačiau štai treneriai – visai kas kita.

Vilniaus savivaldybė nuo spalio 1 d. pakėlė mokestį už būrelį kone dvigubai – iki 35 eurų/mėn. Ir toliau netraukia šios sporto šakos į NVŠ sąrašus, dėl ko mokiniai negali pretenduoti į 20 eurų/mėn. paramą.

„Ten dirba išties atsidavę senosios kartos didmeistriai, už ką jiems didžiulė pagarba. Tačiau bėda yra kita – būrelis visuomet kainavo 20 eurų/mėn. ir nežinia kodėl, bet savivaldybė jo nėra įtraukusi į Neformaliojo vaikų švietimo sąrašus, kad vaikams būtų skiriama 20 eurų kompensacija.

Viskas iki šiol buvo gerai – asmeniškai man mokėti 20 eurų/mėn. už vaiko logikos lavinimą tikrai nėra daug. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė nuo spalio 1 dienos pakėlė mokestį už būrelį kone dvigubai – iki 35 eurų/mėn. Ir kas svarbiausia – toliau netraukia šios sporto šakos į Neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) sąrašus, dėl ko mokiniai negali pretenduoti į 20 eurų/mėn. paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas