Priekrantės žvejai klaipėdiečiams paruošė dovana – šimtus litrų žuvienės ir keptos menkės su šviežiomis daržovėmis.
Iš viso išvirta maždaug 360 litrų žuvienės. Sriubą maišęs dreverniškis Žygintas Viršilas teigė, kad tobulos žuvienės receptas gana paprastas. Svarbu, kad žuvis būtų šviežia. „Vieni į žuvienę deda kruopų, kiti bulvių, dar kiti įdeda ir grietinės. Čia koks kieno skonis“, - teigė žvejas iš Drevernos.
Jis verda iš Baltijoje pagautos menkės. Į sriubą beria šviežias daržoves: morkas, svogūnus, porus, žiedinius kopūstus, pipirus, druskos žiupsnelį. Kitų virėjų mėgstamus krapus dreverniškis ignoruoja.
Prie šviežios žuvienės katilo nusidriekė eilė ragautojų. Per pirmą valandą išdalinta apie šimtas litrų žuvienės, kartu su žuviene dalinta ir kepta menkė su žaliomis daržovėmis.
Žvejai juokavo, kad šiemet žuvienė ir kepta menkė tapo rimtu konkurentu šventės dalyvių pamėgtam šašlykui.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Žygimantas Viršilas kvietė ragauti žuvienės, gardintos porais ir svogūnų laiškais. |