Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 04

Šašlyką Jūros šventėje keičia žuvienė

Klaipėdos senamiesčio gatvelės šeštadienį pakvipo žuviene ir kepta menke.
Miesto svečiams ir klaipėdiečiams šeštadienį bus išdalinta beveik 400 litrų žuvienės.
Miesto svečiams ir klaipėdiečiams šeštadienį bus išdalinta beveik 400 litrų žuvienės. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Priekrantės žvejai klaipėdiečiams paruošė dovana – šimtus litrų žuvienės ir keptos menkės su šviežiomis daržovėmis. 
Iš viso išvirta maždaug 360 litrų žuvienės. Sriubą maišęs dreverniškis Žygintas Viršilas teigė, kad tobulos žuvienės receptas gana paprastas. Svarbu, kad žuvis būtų šviežia. „Vieni į žuvienę deda kruopų, kiti bulvių, dar kiti įdeda ir grietinės. Čia koks kieno skonis“, - teigė žvejas iš Drevernos. 

Jis verda iš Baltijoje pagautos menkės. Į sriubą beria šviežias daržoves: morkas, svogūnus, porus, žiedinius kopūstus, pipirus, druskos žiupsnelį. Kitų virėjų mėgstamus krapus dreverniškis ignoruoja. 

Prie šviežios žuvienės katilo nusidriekė eilė ragautojų. Per pirmą valandą išdalinta apie šimtas litrų žuvienės, kartu su žuviene dalinta ir kepta menkė su žaliomis daržovėmis. 

Žvejai juokavo, kad šiemet žuvienė ir kepta menkė tapo rimtu konkurentu šventės dalyvių pamėgtam šašlykui. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Žygimantas Virailas kvietė ragauti žuvienės, gardintos porais ir svogūnų laiakais.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Žygimantas Viršilas kvietė ragauti žuvienės, gardintos porais ir svogūnų laiškais.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?