Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaudynių liudininkas: „Man mojo iš tolo – neikit, gali šaudyti“

Šaudynės Vilniaus centre, per kurias buvo nušautas advokatas, o du policininkai sužeisti, vidury dienos nutiko labai netikėtai. Tuo metu centre virė gyvenimas, žmonės ėjo namo pietauti, balsuoti į Lukiškių aikštę. 15min pasikalbėjo su dviem šalia šaudynių buvusiais vilniečiais.

Mašiną pasistatė namo kieme, kur vyko šaudynės

Vilnietis Petras Rimkus 15min pasakojo atvažiavęs su šeimyna balsuoti ir pasistatęs mašiną kieme, kur ir įvyko šaudynės.

„Ten viskas buvo ramu. Mes nuėjome balsuoti. Praėjo pusė valandos, kol pastovėjome eilėje, prabalsavome. Grįžus čia jau buvo greitosios ir policijos mašinos, viskas vyko. Man mojo iš tolo – neikit, gali šaudyti, pavojinga“. Jis sakė, kad aplinkui teritorija greitai buvo aptverta: „Laukiu mašinos jau pusantros valandos“.

Ten viskas buvo ramu. Mes nuėjome balsuoti. Praėjo pusė valandos, kol pastovėjome eilėje, prabalsavome. Grįžus čia jau buvo greitosios ir policijos mašinos, viskas vyko.

P.Rimkus teigia pats negirdėjęs šūvių: „Matyt, tai vyko kiemo viduje“.

Anot P.Rimkaus, keista, kad tokie įvykiai vyksta Vilniaus centre: „Kiek supratau, turėjo žmogus atlaisvinti butą, kadangi buvo ar įsiskolinęs, ar dar kažką... Atvyko antstolis, o jis, matyt, nenorėjo atlaisvinti to buto ir pradėjo šaudyti“.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus centre pašauti 2 policijos pareigūnai
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vilniaus centre pašauti 2 policijos pareigūnai

Gyvena daug neadekvačių žmonių

Šalia gyvenantis vilnietis Artūras sakė, kad grįždamas pietų pamatė, kad policija užtvėrė gatvę.

„Norėjau praeit, sakiau, kad čia gyvenu, sako negalima. Norėjau paklaust, kas čia įvyko, gal mano name, bet nieko nesako. Pasidalinom su žmonėm informacija, tai sako, kad buvo lyg šaudynės“, – sakė pagyvenęs vyras. Anot jo, čia gyvena „labai daug neadekvačių žmonių“. „Negaliu grįžti namo papietauti. Paklausiau policijos, gal reikės čia nakvoti ant suolo, bet sakė, kad turėtų greičiau baigti“.

Tragedija pasibaigęs iškeldinimas iš buto

Vilniaus centre ketvirtadienį buvo nušautas advokatas, taip pat pašauti du policijos pareigūnai, o įtariamasis sulaikytas.

Įtariamasis sulaikytas. (...) Du pareigūnai yra sužaloti, mergina į koją, vyras į krūtinę“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Sulaikytas šaulys
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Sulaikytas šaulys

Pasak jo, per incidentą name netoli Lukiškių aikštės nušautas apie 70 metų vyras. Kaip vėliau Lietuvos advokatūra pranešė, kad žuvo advokatas Leonidas Pčelincevas, kuris tuo metu dirbo savo darbą. Jis drauge su antstoliu ir dviem pareigūnais atvyko iškeldinti iš buto vyro.

Tačiau vyras staiga ėmė šaudyti. Advokatas žuvo vietoje, o du sužeisti pareigūnai išvežti į ligoninę. Antstolis nenukentėjo.

Įtariamasis nusikaltimu buvo užsibarikadavęs bute, bet vėliau pasidavė „Aro“ pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas