Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 19

„Radarom“ lietuviai aukoja milijonus: ką už juos pirks Ukrainos kariams ir ar to reikia Lietuvos kariuomenei?

Šiuo metu akcijos „Radarom“ iniciatoriai skatina aukoti pinigus, už kuriuos Ukrainoje kovojantiems kariams bus perkami saugaus kario paketai. Juos sudaro naktinio matymo monokuliaras, lazerinis taikiklis ir individualus antidronas. 15min domėjosi šių Lietuvoje pagamintų prietaisų savybėmis ir Lietuvos kariuomenės planais įsigyti tokius pačius paketus.

Dalis šių prietaisų – naktinio matymo monokuliaras ir lazerinis taikiklis – gaminami šalia Vilniaus, Molėtų plente įsikūrusioje įmonėje „Brolis semiconductors“.

Su įmone „NT Service“, gaminančią antidroninę anteną, 15min susisiekti nepavyko, tačiau vienas „Brolis semiconductors“ įkūrėjų Kristijonas Vizbaras 15min aprodė ir papasakojo apie taikiklį ir monokuliarą, kurie, anot jo, pastaruoju metu ypač populiarūs NATO šalyse.

„Čia yra didžioji dalis saugaus kario paketo. Ko trūksta, tai antidroninės antenos, kurią gamina kita Lietuvos kompanija NT Service, o čia mes matome mūsų gaminamą bene moderniausią visame NATO aljanse lazerinį taikiklį ir naktinio matymo monokuliarą, pritaisytą ant šalmo“, – kalbėjo vienas įmonės įkūrėjų.

„Tai yra dvi elektroninės sistemos, kurios suteikia galimybę kariui. nakties metu atlikti savo operaciją, užduotį efektyviai ir su pažangiausiomis Vakarų šalių priemonėmis“, – pridūrė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugaus kario komplektas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugaus kario komplektas

Šie du tarpusavyje sąveikaujantys prietaisai suteikia galimybę prisitaikyti nebekeliant ginklo prie akies.

„Mano taikymasis yra momentinis – iš karto. Plius, čia yra aibė visokių pašvietimo, apšvietimo funkcijų“, – tvirtino K.Vizbaras.

Ypač modernus lazeris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?