Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 30

Saulės įkaitinta Palanga vietų naujiems svečiams turi daugiau nei pakankamai

Pastarąją savaitę, kai Lietuvą skalbė liūtys, pajūryje buvo saulėta, nors vėsoka. Savaitgalis atnešė tokius orus, apie kokius svajoja ir poilsiautojai, ir pajūrio kurortų verslininkai. Tačiau šeštadienį vaikštant Palangos gatvėmis akis badė užrašai, kad tuščių vietų apgyvendinimo paslaugas teikiančiose vietose yra, o nei kavinės, nei patys paplūdimiai nuo lankytojų skaičiaus tikrai nelūžo.
Nuomojami kambariai
Nuomojami kambariai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Palangos savivaldybė vos prieš kelias dienas paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad Palangos poilsiautojų srautai auga – esą apibendrinus negalutinius birželio duomenis paaiškėjo, kad palyginti su pernai metų birželiu šiemet tuo pačiu laikotarpiu svečių kurortas sulaukė daugiau.

„Palangos miesto savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriaus duomenimis, šiais metais birželį Palangoje suteiktos 88 tūkst. 72 nakvynės, ir tai yra daugiau nei 2 tūkst. nakvynių daugiau, nei analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Tokie duomenys gauti įvertinus vadinamojo Pagalvės mokesčio, kurį moka poilsiautojai, apsistoję kurorto apgyvendinimo įstaigose, surinkimo duomenis. Praėjusiais metais birželį kurorte suteiktos 85 tūkst. 879 nakvynės“, – teigiama pranešime ir kartu pastebima, kad dar ne visi kurorto apgyvendinimo paslaugų teikėjai deklaravo birželį suteiktų nakvynių skaičių.

Tačiau Palangos verslininkai tokiu entuziazmu netrykšta. Net ir išties karštą bei saulėtą paskutinį liepos savaitgalį surast nakvynę šiame kurorte – juokų darbas. Lentelių „Vietų nėra“ praktiškai nesimato, visur iš tolo šviečia skelbimai, siūlantys nakvynę, patogius kambarius, lukso numerius ir pan.

Paplūdimyje šeštadienio vidurdienį taip pat buvo labai erdvu bei patogu tiems, kurie nemėgsta gulinėti susispaudę ir spoksoti į kaimyno šonus. Vietos prie jūros tikrai būtų atsiradę turbūt kelis kartus didesniam poilsiautojų skaičiui.

Net prie Palangos tilto, kur paprastai sunku ir praeiti pro gulinėjančius žmones saulėtą dieną, šeštadienį vietos buvo daugiau nei pakankamai.

Kavinės tiek pagrindinėje J.Basanavičiaus gatvėje, tiek kitose centrinės miesto dalies erdvėse irgi nesistumdė laukiančiųjų eilės. Greičiau atvirkščiai – net pietų metų tuščių staliukų buvo gerokai daugiau, nei užimtų, todėl prisėsti tikrai visiems turėjo pakakti vietos.

Visuomeninė Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė vis dėlto skųstis nelinkusi. Anot jos, skundais nieko nepakeisi. O šiltas ir gražus savaitgalis išties pritraukė kur kas daugiau poilsiautojų, tačiau esą sekmadienį situacija keisis, nes daugelis patrauks namo, sinoptikai irgi vilties neįkvepia savo prognozėmis.

„Palangoje vietų apgyvenimui tikrai yra. Savaitgalį tikrai labai padaugėjo žmonių, bet sekmadienį situacija vėl pasikeis. Orus pranašauja ne itin kokius, o žmonės labai stebi. Žmogui yra tikrai aktualu, kad ir vos kelioms dienoms atvažiuoja, nes lietuviai daugiausia atvyksta savaitgaliais, todėl nori gero oro – nemokėsi juk už lovą, kad joje gulėtum, gulėti gali nemokamai namuose“, – kalbėjo I.Švanienė.

Palangiškiai pastebi, kad politinė situacija pasaulyje jiems irgi daro įtaką, štai turistų iš Rusijos skaičius itin sumenko, baltarusių vis dar yra nemažai, atvyksta gana daug estų, pasitaiko lenkų, latvių. Būtent užsieniečiai yra tie, kurie rezervuoja vietas iš anksto ir paprastai atvyksta sutartu laiku. Lietuvių, kurie atostogas Lietuvos pajūryje planuotų labai iš anksto, pasak I.Švanienės, nėra – visi laukia paskutinės minutės ir stebi orų prognozę.

„Vasara yra tokia, kokia yra, nieko ji nenustebino. Bet žmonės pirmais metais įvedus eurą nelabai taupė ir plačiau bandė pagyventi, o dabar pamatė, kad taupyti reikia. Todėl šiemet labai rimtai pasiskaičiavę važiuoja, todėl svečių tikrai sumažėję“, – sakė I.Švanienė.

Aktyviausias sezonas Palangoje paprastai baigiasi per Žolinę, o iki jos – vos dvi savaitės. Vėliau atostogaujančių srautas labai sumenksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai