Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 22

Saulius Skvernelis: daugiau ar mažiau šneku angliškai

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tvirtina, kad tobulina savo anglų kalbos įgūdžius ir šių žinių, anot premjero, jam užtenka bendrauti ir susibendrauti su užsienio politikais. Vis dėlto vyriausybės vadovas akcentuoja, jog oficialių susitikimų su užsienio šalių lyderiais metu jis žada ir toliau kalbėti lietuviškai.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

LRT radijo laidoje „60 minučių“ premjeras S.Skvernelis tvirtino nesureikšminantis anglų kalbos mokėjimo svarbos. Jis pažymėjo, kad oficialiuose susitikimuose renkasi kalbėti lietuviškai.

„Aš niekada nesimokiau anglų kalbos. Mano užsienio kalba buvo vokiečių kalba, tai man tenka persiorientuoti. Taip, aš savo įgūdžius tobulinu. Bet esminis dalykas yra ne kalbėjimas. Aš mačiau, dabar matau daug žmonių, kurie kalba angliškai, bet neturi, ką pasakyti. Čia yra problema. Aš daugiau ar mažiau šneku angliškai, bet aš turiu ką pasakyti ir mano pasisakymai yra vertinami“, – aiškino S.Skvernelis.

Premjeras S.Skvernelis akcentavo, kad lietuvių kalba yra tokia pat svarbi kaip ir kitos Europos Sąjungos šalių kalbos, todėl vyriausybės vadovas oficialiuose susitikimuose žada ir toliau kalbėti lietuviškai, o anglų kalbos žinias S.Skvernelis pažymėjo pasitelksiantis neoficialiam bendravimui su užsienio šalių atstovais.

„Oficialiuose susitikimuose kalbama ta kalba, kuri yra gimtoji kalba, kuri turi teisę būti naudojama. Ji nėra menkesnė už anglų, vokiečių ar ispanų kalbą. Ji yra lygiavertė Europos Sąjungos kalba. Ji bus naudojama ir ateityje, ir aš tą darysiu. [...]

Mokausi (anglų kalbos – LRT.lt), bet mokausi dėl savęs, o ne dėl to, kad kažkam to reikia. [...] Aš tikrai (anglų kalba – LRT.lt) bendrauju ir susibendrauju, bet, dar kartą kartoju, oficialiuose susitikimuose – kur aš bebūčiau, ką aš beveikčiau – bus kalbama lietuvių kalba, ir šios kalbos niekas neleis menkinti“, – dėstė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas