Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 12 /16:24

S.Skvernelis sako, kad prezidentas dėl L.Savicko buvo nusprendęs seniai, bet nesiryžo paskelbti

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis nuviliančiu pavadino prezidento Gitano Nausėdos sprendimą neskirti premjero patarėjo Luko Savicko ministru. Premjeras teigė manantis, kad G.Nausėda dėl kandidato buvo nusprendęs jau seniai, tačiau nesiryžo sprendimo paskelbti. S.Skvernelis tokį sprendimą laiko atsaku į susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istoriją.
Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas
Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

„Na, tai tiesiog nėra ką slėpti – nuviliantis sprendimas pirmiausiai dėl to, kad buvo pasiūlytas stipriausias galimas kandidatas, kuris nekėlė jokių abejonių, kuris ne kartą buvo aptartas neformaliai su šalies vadovu. Gaila, kad sprendimas yra toks“, – trečiadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Jis pridūrė, kad sprendimas esą buvo aiškus jau nuo pirmos dienos, kai oficialiai prezidentui pateikta L.Savicko kandidatūra. „Laukti tris savaites, neturėti ryžto ir drąsos tą sprendimą priimti... Tenka apgailestauti“, – pabrėžė premjeras.

Paklaustas, ar iš tiesų žinojo sprendimą prieš tris savaites, S.Skvernelis teigė tai galėjęs nujausti.

S.Skvernelis leido suprasti, kad L.Savicko neskyrimas yra atsakas į susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istoriją.

„Turbūt niekam nėra paslaptis, koks tai yra atsakas į kokius sprendimus (...) Iki istorijos su susisiekimo ministru šis kandidatas niekam nekėlė abejonių“, – pridūrė jis, paklaustas, ar L.Savicko kandidatūrą su G.Nausėda aptarinėjo neoficialiai.

Prezidentas ne kartą minėjo, kad J.Narkevičius turi trauktis, tačiau valdantieji stojo J.Narkevičiaus pusėn.

S.Skvernelis sakė, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje darbai dėl to nesustos, tačiau faktas, kad ministerija neturi vadovo, gali atsiliepti investicinei aplinkai.

„Na, reikia vertinti prezidentūros poziciją, kad mažai laiko, kad nebus galimybės pradėti darbus, įsigilinti, tad apsvarstysiu ir priimsiu sprendimą, ką darysiu“, – paklaustas, ar siūlys kitą kandidatą, sakė jis.

Ar gali būti, kad ministerija liks be vadovo?

Premjeras neatmeta tokios galimybės: „Vertinant tuos signalus, kokius gauname iš prezidentūros atstovo spaudai pranešimo būdu, tai tikėtina, kad gali taip būti.“

Pasak S.Skvernelio, L.Savickas lieka jo patarėju. Tačiau vėliau paklaustas, ar gali jis tapti ekonomikos ir inovacijų viceministru, S.Skvernelis sakė, kad apie naują L.Savicko paskyrimą netrukus bus pranešta – jam bus patikėta daugiau atsakomybių, tačiau tikslių pareigų premjeras neįvardijo.

Premjeras ne kartą pakartojo, kad jis buvo labai stiprus kandidatas tapti ekonomikos ir inovacijų ministru, nebuvo įsivėlęs į abejotinas istorijas, nepartinis, yra puikiai išsilavinęs ir jo darbu Vyriausybės vadovas yra patenkintas.

Nėra įrodęs, kad galės greitai dirbti

Kaip skelbiama trečiadienį išplatintame prezidentūros pranešime spaudai, G.Nausėda, įvertinęs kandidatūrą tapti ekonomikos ir inovacijų ministru, nusprendė jai nepritarti.

Anot pranešimo, šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad naujajam ministerijos vadovui liktų dirbti tik kiek daugiau nei pusmetis. Per labai trumpą laiką naujasis ministras turi sugebėti ne tik identifikuoti svarbiausius šios institucijos veiklos prioritetus, bet ir įgyvendinti pokyčius. Tai kelia ypatingų reikalavimų kandidatams į ministro postą.

„Teigiamai vertinu L.Savicko asmeninį apsisprendimą savo karjerą sieti su viešąja politika, tai yra perspektyvus kandidatas ateityje eiti svarbias pareigas viešajame sektoriuje. Tačiau jis dar nėra įrodęs, kad galės greitai įgyvendinti reikšmingus pokyčius“, – sakė prezidentas. Pasak šalies vadovo, naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras turėtų būti pasiryžęs sutelkti visą dėmesį į ministerijos veiklą ir nepaisyti artėjančių Seimo rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas