Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 13

Saulius Skvernelis sako, kad beveik visi viceministrai jau pasiūlyti

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis sako žinantis beveik visų antradienį prisieksiančių ministrų pasirinktus viceministrus. Tačiau jų pavardžių kol kas viešai neįvardija nei premjeras, nei patys ministrai.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Yra toks neformalus derinimas kai kurių jau pateiktas. Ministrai, jei šiandien bus patvirtinta Vyriausybės programa, prisieks ir tada jie įgis teisę pasirašyti oficialią užklausą Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) dėl jų patikrinimo ir gavus atsakymą tie žmonės bus skirti. O neoficialiai yra pateikę man daug“, – sakė S.Skvernelis.

Pasak paskirtojo premjero, neoficialiai beveik visi ministrai jau yra pateikę kandidatus į viceministrų postus.

S.Skvernelis pripažįsta, kad ne visus galimus viceministrus pats gerai pažįsta.

„Na, aš tikrai nenoriu pasakyti, kad kažką išbrokavau ar ne. Man kai kas kelia abejonių, galbūt aš mažai pažįstu ar mažai buvau susidūręs. Pagrindinis dalykas dėl brokavimo ar nebrokavimo yra informacija, pateikiama tarnybų apie jų praeitį“, – kalbėjo jis.

S.Skvernelis tikina, kad jau trečiadienį naujoji Vyriausybė turėtų susirinkti į pirmą posėdį. Ministrai tikisi, kad savo komandas suburs dar iki Kalėdų ir sako jau numatę artimiausius bendražygius, kuriuos siūlys į viceministrų postus, tačiau jų pavardžių nesako.

Pavyzdžiui, paskirtasis sveikatos ministras Aurelijus Veryga dar po susitikimo su prezidente teigė, kad jau yra numatęs viceministrus, tačiau kol kas juos laiko paslaptyje.

„Kad žmonių be reikalo neiškelt į viešumą, kad paskui nekiltų bereikalingų klausimų, dar šiandien nesakysiu“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas