Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 26

Sausio 13-osios simbolis prekybos centro tualete: „Prasilenkta net ir su juodu humoru“

Prekybos centro „GO9“ tualete gyventoja užtiko Sausio 13-osios simboliu tapusios neužmirštuolės lipduką. Jis priklijuotas ant tualeto dangčio su raginimu nuleisti vandenį. Toks lipdukas papiktino politikus. Seimo nariai konservatoriai sako, kad tai peržengia visas ribas. O kas lipduką priklijavo, neaišku – „GO9“ valdytojai su incidentu teigia neturintys nieko bendra.
Neužmirštuolė GO9 tualete
Neužmirštuolė GO9 tualete / Astos nuotr.

Nuotrauką iš prekybos centro Asta Vasiliauskaitė socialiniame tinkle paskelbė ketvirtadienį.

„Neužmiršk nuleisti vandenį“, – rašoma ant lipduko, kuriame taip pat pavaizduota ir gėlė neužmirštuolė.

Nors neužmirštuolė pasaulyje geriausiai žinoma kaip Alzheimerio ligos simbolis, pastaraisiais metais Lietuvoje ji buvo naudojama kaip Laisvės gynėjų dienos žyma, raginant tautiečius prisiminti kritusius kovoje už laisvę.

Sausio 13-ąją piliečiai neužmirštuolės žiedą segasi į atlapą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neužmirštuolė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Neužmirštuolė

Plačiai prigijusią „Neužmirštuolės“ akciją kadaise pradėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKS). Partijos atstovai Seime 15min teigė, kad tokio lipduko prekybos centre turėtų nelikti.

„Aš esu šiaip humoro mėgėjas ir turiu platų humoro jausmą, bet čia, atrodo, prasilenkta net ir su juodu humoru, su leistinom ribom. Peržengta viskas, kas begali būti. Negražu“, – komentavo konservatorius Kęstutis Masiulis.

„Reikėtų nuklijuoti. Tikrai nepriimtina“, – pridūrė jis.

Politiko bendražygė Irena Haase jam antrino: „Apskritai, ten [neužmirštuolės] turėtų nelikti. Aš manau – ne vieta.“

Su tuo sutiko ir parlamentaras Jurgis Razma.

„Daug kur pasaulio šalyse tai yra kaip atminimo ir pagarbos ženklas žuvusiems. Be abejo, čia yra nevykęs sprendimas, jeigu jis tikras, kaip jūs sakot, o ne kažkieno pašmaikštavimas. Bet ir kaip pašmaikštavimas – visiškai nevykęs“, – teigė jis.

Tiesa, jei tai vienkartinis atvejis, J.Razmos manymu, tam nereikėtų teikti per daug reikšmės.

„Ar čia visuose tualetuose yra ar tik ant vieno? Nes jei ant vieno, tai – kažkokio asmeninio chuliganizmo apraiška. Jos gal neverta per daug komentuoti ir sureikšminti“, – nurodė Seimo narys.

Situaciją apie lipduką teigė žinanti ir akcijos „Neužmirštuolė“ koordinatorė Laura Juozaitytė. Ji patikino, kad „GO9“ su tuo neturi nieko bendro.

„Situaciją žinome, patikinu – tikrai ne prekybos tinklo administracijos idėja. Tai pastebėta jau ne viename prekybos centre, visi jie mielai bendradarbiauja, nuiminėja, kai kurie kreipėsi ir į policiją. Tad labai ačiū už palaikymą, tačiau tikrai ant „GO9“ nepykit“, – komentaruose socialiniame tinkle parašė ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prekybos centras „GO9“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prekybos centras „GO9“

Prekybos centro vadovė Vilija Duobaitė taip pat teigė, kad lipdukai atsirado ne jų iniciatyva, juos esą užklijavo mums nežinomi asmenys.

„Vos pastebėjus lipdukus, jie buvo nedelsiant pašalinti. Visi mūsų darbuotojai yra informuoti, kad vos pastebėję šiuos lipdukus juos iš karto pašalintų ir informuotų centro apsaugą ir administraciją“, – nurodė ji ir pridūrė, kad prekybos centras pasiruošęs bendradarbiauti su šį įvykį tiriančiomis institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas