Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaime užsidegančias siuntas į JK ir Vokietiją siuntęs asmuo naudojosi netikra tapatybe

Iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę ir Vokietiją savaime užsidegančias siuntas siuntęs asmuo naudojosi netikra tapatybe bei nurodė adresą, kuriame siuntų gavėjas negyvena, penktadienį pranešė LRT.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Ant visuomeninio transliuoto portalo, abi siuntos iš Lietuvos iškeliavo tam pačiam adresatui į Jungtinę Karalystę ir Vokietiją per siuntų bendrovę DHL buvo išsiųsti iš Lietuvos.

Anot LRT, siuntos išsiųstos liepos 19-ąją, abu gaisrai kilo naktį iš liepos 20-osios į 21 dieną.

Portalo duomenimis, to paties siuntėjo siuntų buvo ir daugiau, tik jos nebuvo siunčiamos oro paštu, vadinasi, nekilo grėsmė aviacijai.

Vokietijos žiniasklaidai skelbiant apie Lietuvoje sulaikytą asmenį, siuntusį savaime užsidegančias siuntas, Lietuvos teisėsauga šios informacijos nekomentuoja.

Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas Thomas Haldenwangas (Tomas Haldenvangas) pirmadienį įvardijo, kad liepą Leipcigo oro uoste siuntinys užsiliepsnojo prieš pakraunant jį į DHL krovininį lėktuvą.

Kitas panašus incidentas taip pat liepą įvyko DHL sandėlyje netoli Birmingamo, centrinėje Anglijoje. Kilusį gaisrą užgesino sandėlio darbuotojai ir ugniagesiai. Abiejų incidentų metu žmonės nenukentėjo.

T. Haldenwangas dėl incidento Leipcige apkaltino „Rusijos šnipinėjimą ir sabotažą“, kurio, anot žvalgybos vado, vis daugėja siekiant kelti chaosą Ukrainą remiančiose Vakarų šalyse.

Savo ruožtu, leidinys „The Guardian“ šią savaitę paskelbę JK kovos su terorizmu policiją aiškinantis, ar su Birmingame užsiliepsnojusio įrenginio siuntimu yra susiję Rusijos šnipai.

Pasak leidinio, įtariamųjų dėl šio incidento sulaikyta nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito