Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:05

„Kaip iš medžio iškritęs vaikščiojau“: pensininkas Petras netikėtai tapo Seimo nariu

Buvęs ilgametis „Šiaulių krašto“ žurnalistas, o dabar pensininkas ir savamokslis išradėjas Petras Dargis rinkimų naktį ramiai nuėjo miegoti, kadangi nesitikėjo patekti į Seimą, tačiau naktį jis sužinojo, kad vis dėlto taps parlamentaru. Jis 15min pasakojo to nesitikėjęs ir jokių planų, kokiame komitete norėtų dirbti, ar kokių iniciatyvų imtis, dar neapgalvojęs. Vis dėlto su šeima Petras jau spėjo pajuokauti, kad nuo šiol jis bus svarbus žmogus, tad teks visiems registruotis į susitikimus.
Petras Dargis
Petras Dargis netrukus įžengs į Seimą / 15min montažas

Iš Kaltinėnų į Vilnių ir atgal. Netrukus su „Nemuno aušra“ į Seimą patekusio P.Dargio gyvenimas apsivers aukštyn kojomis.

Iki šiol jis gaudavo vidutinę pensiją, siekiančią beveik 640 eurų, ir šiek tiek dividendų, tačiau netrukus jo sąskaita kas mėnesį pasipildys po kelis tūkstančius eurų.

P.Dargis kartu su Remigijaus Žemaitaičio vedama partija „Nemuno aušra“ kandidatavo į Seimą, sąraše buvo 30-as ir daug vilčių patekti neturėjo.

Vis dėlto įvykio stebuklas – rinkėjai jį sąraše pakėlė net į 13 vietą, o rezultatui neigiamos įtakos neturėjo ir tai, kad P.Dargis keletą metų sovietmečiu buvo komunistų partijos nariu.

Nacionalinės politikos naujokas 15min papasakojo apie netikėtai aplankiusią sėkmę, „medinius“ pokštus feisbuke, savo buitį ir atskleidė, ar jam prireiks naujo kostiumo bei automobilio.

Pateikiame visą pokalbį su būsimu Seimo nariu.

***

– Jūs patekote į Seimą.

– Taip, atsitiko toks dalykas...

– Ar tikėjotės, kad taip nutiks?

– Nelabai, teisybę pasakius... Aš tikėjausi, kad viena mūsiškė, tokia Ingrida Montvidaitė, pateks. Ji buvo 20-a, o aš 30-as, tai aš galvojau, kad ji pateks.

Mes buvom sutarę, kad aš pas ją dirbsiu patarėju, kai ji bus Seimo narė. Bet įvyko atvirkščiai – ji nepraėjo, o aš praėjau. Tai biškį buvau nustebęs.

Asmeninio albumo nuotr./ Petras Dargis
Asmeninio albumo nuotr./ Petras Dargis

– Ir kaip jums toks rezultatas? Kokie jausmai aplankė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito