Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 08

Sąvartynu butą pavertęs Stanislovas nebeatpažįstamas: „Dabar jis lyg prezidentas pensijoje“

„Lyg būtų pradėjęs gyventi antrą gyvenimą“, – taip apie kardinaliai pasikeitusį klaipėdiečio Stanislovo gyvenimą kalbėjo savanoriai, pavasarį kantriai kuopę jo atliekomis užverstą butą. Jau kelintą mėnesį 80-ies senolis gyvena globos namuose Skuodo rajone, o socialiniai darbuotojai vis stebisi išgirdę žmogaus gyvenimo kelio istoriją.
Tas pats Stanislovas balandį ir rugsėjį.
Tas pats Stanislovas balandį ir rugsėjį. / M.Andrijanovo nuotr.

Stanislovas Skuodo rajono Ylakių globos namuose jau gyvena kelis mėnesius. Globos namų direktorė Audronė Anužienė pasakojo, kad žmogus labai pasikeitė.

Atvyko jis išalkęs, valgydavo tiek, kad, regis, niekada nepasisotina. Ir atvykę savanoriai pastebi, kad Stanislovas akivaizdžiai priaugęs svorio.

„Vis prašo, kad eidami į parduotuvę iš jo pinigų nupirktume pieno. Nepaisant to, kad mūsų globos namuose jis ir taip gauna pieno, jis dar per dieną išgeria apie litrą pieno. Labai mėgsta skanumynus, vis prašo ko saldaus“, – pasakojo socialinė darbuotoja Daiva.

M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu
M.Andrijanovo nuotr./Butą Sulupės gatvėje senolis pavertė šiukšlynu

Tiesa, globos namuose Stanislovui teko priprasti prie tvarkos. „Nelabai norėjo praustis, tačiau kai įlipa į į vonią – nebenori išlipti“, – pasakojo kasdien su juo bendraujanti Daiva.

Jo gyvenimo atkarpą nuo gyvenimo sąvartyne iki orių sąlygų globos namuose stebėjęs Michailas Andrijanovas teigia, kad vyras dabar visai kitoks: „Kaip prezidentas pensijoje – gražus, sveikas“.

„Noriu į Sulupės gatvę...“ – vis tiek kone kasdien išgirsta globos namų darbuotojai. Jo likimą stebintys neabejingi klaipėdiečiai baiminasi, kur Stanislovas gyvens toliau, nes globos namai jį priimti gali tik keliems mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas