Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 09 07 /14:15

R.Šimašius apie mitingą rugsėjo 10 d.: formaliai leidimas gali būti išduodamas

Vilniaus savivaldybė trečiadienį žada svarstyti Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymą leisti surengti mitingą rugsėjo 10-ąją prie Vilniaus arkikatedros. Meras Remigijus Šimašius sako nematąs trikdžių, kodėl leidimas neturėtų būti išduotas.
Šeimos gynimo maršo dalyvių protestas prie Prezidentūros
Šeimos gynimo maršo dalyvių protestas prie Prezidentūros / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Prašymą esame gavę renginiui Katedros aikštėje, nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių, tą pačią rugsėjo 10-ąją. Su policija ir kitomis institucijomis tai bus svarstoma, planuojama, kad svarstymas vyks rytoj “, – BNS informavo Vilniaus savivaldybės administracijos atstovas Paulius Vaitekėnas.

Pasak jo, prašymą išduoti leidimą pateikė fizinis asmuo.

Meras neprieštarauja

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antradienį žurnalistams sakė, kad taikiems politiniams pareiškimams visada yra vietos, vietos nėra tik riaušėms ir tokiems protestams, kurie labai aiškiai veda į riaušes.

„Mes iš organizatorių, kurie nelabai gražiai pasireiškė prieš mėnesį, gavome dar vieną prašymą organizuoti mitingą. Kadangi atsižvelgta į pastabas – pakeista vieta, sumažintas dalyvių skaičius, nenutempta viskas į naktį, kada tarsi riaušėms palikta, galiausiai apsauga žadama pasirūpinti.

Gavome ir policijos išvadas palankias. Aišku, Saugumo departamento viešai išsakytos pastabos išlieka, bet manome, tikrai leidimas gali būti išduodamas“, – kalbėjo meras.

Anot R.Šimašiaus, jeigu policija neturės papildomų pastabų, leidimas trečiadienį bus išduotas.

„Žmonės yra įvairūs, įvairiai nusiteikę. Vilniaus veidas labai pasikeičia per tokius maršus, suvažiavimus, kai kurie vilniečiai sako neatpažįstantys tuomet savo miesto. Bet yra tam tikros ribos, taisyklės, jeigu jų laikomasi, kokios bebūtų pažiūros, kaip tai beatrodytų, net jeigu būtų noro ir pasistumdyti, pasiriaušinti, visa tai turi būti valdoma.

Dabar ir policija geriau pasiruošusi“, – sakė R.Šimašius.

Savo žodį dėl renginio Katedros aikštėje turės tarti ir arkivyskupija, Pilių direkcija, tačiau meras tikino, kad sutarimą tikrai įmanoma surasti.

Organizatoriai ragina protestuoti taikiai

Savo ruožtu Šeimų sąjūdis išplatintame pranešime paragino atvyksiančius į mitingą Katedros aikštėje laikytis įstatymų ir protestuoti taikiai.

„Lietuvos šeimų sąjūdis tikisi geranoriškumo, tarpusavio supratimo ir padarys viską, kad mitingas būtų taikus. Bendradarbiausime su pareigūnais, mums padės savanoriai ir policijos tarnybos veteranai. Esame tos pačios, mums visiems brangios šalies bendrapiliečiai ir nestovime priešingose pusėse. Būkim šią dieną tvirti ir supratingi, nepasiduokime nepagrįstoms emocijoms ir provokatoriams, kurie nori mus vienas kitam demonizuoti ir supriešinti“, – teigiama pranešime.

Ankstesniam organizatorių prašymui organizuoti rugsėjo 10-osios mitingą 15 tūkstančių žmonių prie Seimo savivaldybė po pakartotinio svarstymo nedavė leidimo. Tuomet Administracijos atstovai tvirtino, kad leidimas neišduotas dėl per didelio dalyvių skaičiaus Seimo prieigose, žvalgybos perspėjimų apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę, aplinkinių įstaigų prašymo netrikdyti darbo. Šį sprendimą mitingo organizatoriai apskundė teismui.

Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymas leisti mitinguoti prie Seimo persvarstytas po to, kai rugpjūtį po kito mitingo prie Seimo kilo riaušės.

Tuomet leidimas organizuoti mitingą buvo išduotas mokytojai Astrai Astrauskaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius