Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 03

Savivaldybių tarybų politikai pagal turtą lenkia merus

Pagal pernai metų turto deklaracijas į turtingiausiųjų savivaldybių politikų dešimtuką nepakliuvo nė vienas meras - juos aplenkė savivaldybių tarybų nariai, rašo „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tarp savivaldos politikų turtingiausias – Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys verslininkas Jonas Dumašius, atstovaujantis Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Jis su žmona deklaruoja pernai turėjęs turto ir santaupų už daugiau kaip 20,6 mln. litų.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje liberalcentristė Genovaitė Sinskienė su vyru skaičiuoja per 14,7 mln. litų santaupų ir beveik 5 mln. litų vertės turtą, Kauno miesto tarybos narys liberalcentristas Tautvydas Barštys ir nuo pareigų Radviliškio rajono savivaldybėje nušalintas ūkininkas Gintaras Žilėnas su žmonomis turi turto už daugiau nei 17 mln. litų.

Sostinės meras Artūras Zuokas su sutuoktine deklaruoja pernai turėję apie 5,8 mln. litų vertės turto ir piniginių lėšų, meras paskolinęs per 1 mln. litų, dar 1,5 mln. litų skolingas. Palangos meras konservatorius Šarūnas Vaitkus su žmona deklaruoja apie 4,9 mln. litų vertės turtą, Š.Vaitkus per 1,4 mln. litų yra paskolinęs kitiems. Druskininkų mero socialdemokrato Ričardo Malinausko ir jo žmonos bendras turtas siekia apie 3,6 mln. litų. Kukliausiai tarp didžiųjų miestų merų gyvena Panevėžio vadovas Vitalijus Satkevičius, su sutuoktine deklaravęs turto ir santaupų už 65,6 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas