Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

D.Grybauskaitė Seimo rinkimuose balsavo be žurnalistų dėmesio

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė savo balsą Seimo rinkimuose jau atidavė – antradienį balsavo iš anksto. Už ką ir kodėl, nežinia, nes D.Grybauskaitė šįkart žurnalistų dėmesio nepageidavo.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai, kad Seimo rinkimuose Vilniaus rajono savivaldybėje D.Grybauskaitė jau pabalsavo, 15min nurodė jos konsultantė Valentina Čeplevičiūtė.

Prezidentė, anot jos, šį kartą nepageidavo žiniasklaidos dėmesio, savo valią norėjo išreikšti ramiai, tad ir žurnalistai iš anksto apie tai nebuvo įspėti.

Visgi D.Grybauskaitė ne visada vengia viešumos: neseniai išsakė palaikymą akcijai, kuria siekiama surinkti lėšų vaikų dienos centrams ir pozityvios tėvystės mokymams, dalyvavo Baltarusijos palaikymo akcijoje „Laisvės kelias“, šia tema komunikavo tviteryje, atvyko į Seimą pasiklausyti metinio dabar pareigas einančio prezidento Gitano Nausėdos pranešimo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

Kadenciją baigusi šalies vadovė vis dar sulaukia ir gyventojų paramos: šių metų rugsėjį „Vilmorus“ atliktos visuomenės apklausos duomenimis, D.Grybauskaitė geriausiai atstovauja 3,4 proc. šalies piliečių interesams ir pagal tai rikiuojasi penktoje vietoje po prezidento G.Nausėdos, premjero Sauliaus Skvernelio, konservatorių lyderės Ingridos Šimonytės ir Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho.

Kitos – „Baltijos tyrimų“ rugpjūtį–rugsėjį atliktos – apklausos duomenimis, D.Grybauskaite pasitiki 7,9 proc. Lietuvos gyventojų. Didesnio pasitikėjimo sulaukia tik G.Nausėda ir S.Skvernelis.

Seimo rinkimuose vis dar tęsiasi išankstinis balsavimas, pagrindinė rinkimų diena – sekmadienis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito