Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 09

SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 6 mln. litų paskolą

SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 1,738 mln. eurų (6 mln. litų) paskolą, kuri bus panaudojama įvairiems infrastruktūros projektams, iš dalies finansuojamiems Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, įgyvendinti.
SEB bankas
SEB bankas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Trejų metų paskola skirta Utenos rajone esančių Vyžuonos ir Dauniškio parkams, Utenos miesto sodui sutvarkyti, bendrų kultūrinio ir vandens turizmo projektų plėtrai Utenos apskrityje ir Latvijos Latgalos regione bei kitiems ES struktūrinių fondų lėšomis iš dalies finansuojamiems objektams.

„Finansuodami vietos bendruomenėms svarbius projektus pirmiausia atsižvelgiame į tokių projektų ilgalaikę perspektyvą. Tikimės, kad banko finansuoti projektai padės pagerinti infrastruktūrą Utenos regione, dar labiau išplėtoti su turizmu susijusias paslaugas“, – sakė SEB banko prezidento pirmasis pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Raimondas Kvedaras.

Iš viso SEB bankas Utenos rajono savivaldybei yra suteikęs 20 mln. litų paskolų plėtoti savivaldybės investicinius projektus (Utenos miesto daugiafunkcinio sporto komplekso statybai, gatvių ir jų apšvietimo remontui; visuomeninės paskirties objektų renovacijai ir rekonstrukcijai).

Šiais metais SEB bankas Lietuvos savivaldybėms iš viso jau suteikė 43 mln. litų vertės paskolų. Pasak R.Kvedaro, savivaldybių skelbiami paskolų teikimo konkursai dar tik įsibėgėja, mat neseniai baigti tvirtinti daugelio savivaldybių biudžetai ir investicijų programos. „Ketiname aktyviai dalyvauti šiuose konkursuose ir prisidėti įgyvendinant vietos bendruomenėms svarbiausius projektus“, – sakė R.Kvedaras.

Iš viso SEB bankas finansuoti šalies miestų ir rajonų savivaldybių investiciniams projektams suteikė daugiau kaip 597 mln. litų kreditų. Daugiausia finansuotos sritys buvo visuomeninės paskirties pastatų statyba ir renovacija, gatvių ir kelių remontas bei tiesimas, jų apšvietimo įrengimas, taip pat Europos Sąjungos remiami viešųjų erdvių tvarkymo projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento