Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 09

Seimas balsuos dėl prezidento pasiūlytų papildomų vienkartinių išmokų vaikams

Seimas antradienį planuoja apsispręsti dėl prezidento Gitano Nausėdos siūlymo šeimoms, auginančioms vaikus, išmokėti papildomą vienkartinę išmoką.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Įstatymą dėl vienkartinės išmokos šalies vadovas argumentuoja siekiu mažinti neigiamas ekonomines ir socialines karantino pasekmes bei paskatinti ekonomiką.

Prezidentas siūlo šeimoms išmokėti vienkartinę 120 eurų išmoką už vaiką, o daugiavaikėms, nepasiturinčioms šeimoms ir auginančioms vaiką su negalia – 200 eurų išmoką, šiuos pinigus pervedant iki liepos 31 dienos.

Prezidentūros duomenimis, 120 eurų vienkartinę išmoką gautų daugiau kaip 507 tūkst vaikų arba 330 tūkst, šeimų, 200 eurų vienkartinę išmoką, t. y. skirtą vaikams su negalia, augantiems daugiavaikėse ir nepasiturinčiose šeimose, gautų 134 tūkst. vaikų arba 60 tūkst. šeimų.

Ši iniciatyva kainuos 72 mln. eurų, kurie būtų išmokami iš valstybės biudžete pasiskolintų lėšų, kaip ir kitos valstybės subsidijos ir išmokos COVID-19 pandemijos metu.

Prezidento pasiūlytos Vienkartinės išmokos vaikams, skirtos COVID-19 pandemijos padariniams mažinti, įstatymas yra šalies vadovo inicijuoto didesnio paramos paketo dalis.

Dauguma politikų remia papildomus vaiko pinigus, nors kai kurie kritikai teigia, kad jie nebūtinai sugrįš į ekonomiką per vartojimą, be to, papildomus pinigus gaus ir dideles pajamas turintys žmonės, kuriems tokio poreikio nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas