Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 15

Seimas ėmėsi siūlymo kariuomenei pačiai rengti karinių transporto priemonių vairuotojus

Seimas ėmėsi grupės parlamentarų parengto siūlymo leisti kariuomenei pačiai rengti karinių transporto priemonių vairuotojus.
Petras Malukas nuotr.
Petras Malukas nuotr.

Pataisos numatytų galimybę kariams, turintiems B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, juos parengus ir išdavus tai patvirtinantį dokumentą, leisti vairuoti karines transporto priemones, priskiriamas ir kitoms nei B kategorijoms.

Pataisas pristatęs vienas iniciatorių konservatorius Vilius Semeška teigė, kad kariuomenei įsigyjant vis dau­giau tak­ti­nių ir lo­gis­ti­nių trans­por­to prie­mo­nių trūksta karių, kurie tu­ri tei­sę vai­ruo­ti C ka­te­go­ri­jos trans­por­to prie­mo­nes.

„Iš pa­šauk­tų į nuo­la­ti­nę pri­va­lo­mą­ją pra­di­nę ka­ro tar­ny­bą 2022 me­tais ka­ro prie­vo­li­nin­kų 788 tu­rė­jo tei­sę vai­ruo­ti B ka­te­go­ri­jos trans­por­to prie­mo­nes ir tik 18 – C kategorijos transporto priemones“, – sakė V. Semeška.

Parlamentaras taip pat pažymėjo, kad taikos metu kariuomenės transportu daugiausia važinėjama mokomuosiuose poligonuose, o esant poreikiui dalyvauti viešajame eisme paprastai važiuojama kolonomis. Parlamentarai nurodo, kad pataisos suderintos su Krašto apsaugos ministerija.

Pataisas parengė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai V. Semeška, Laurynas Kasčiūnas, Arvydas Pocius, Valdas Rakutis, socialdemokratai Dovilė Šakalienė, Kęstutis Vilkauskas, Eugenijus Sabutis, Liberalų sąjūdžio atstovas Virgilijus Alekna.

Už šias pataisas šią savaitę po pateikimo balsavo 55 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, su­si­lai­kė 18 parlamentarų. Toliau projektą svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o į Seimo salę svarstymui jis turėtų grįžti lapkričio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas