Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 09

Seimas paskyrė žurnalistų etikos inspektorę ir Paveldo komisijos vadovę

Seimas antradienį Gražiną Ramanauskaitę antrai kadencijai paskyrė žurnalistų etikos inspektore, o naująja Valstybinės kultūros paveldo komisijos vadove tapo menotyrininkė Vaidutė Ščiglienė.
Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė
Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį per slaptą balsavimą už G.Ramanauskaitės skyrimą žurnalistikos etikos inspektore balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 11 ir susilaikė 14 parlamentarų.

Už V.Ščiglienės skyrimą vadovauti Paveldo komisijai balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 15 ir susilaikė 15 parlamentarų.

Pagal įstatymą, žurnalistų etikos inspektorių penkeriems metams skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pasiūlo organizacijos, vienijančios viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus ir kurių narių veiklai taikomos Etikos kodekso normos. G.Ramanauskaitės kandidatūra buvo vienintelė pasiūlyta minėtų organizacijų.

Tas pats asmuo inspektoriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Pirmą kartą žurnalistų etikos inspektore G.Ramanauskaitė paskirta 2015 metų birželį.

Lietuvių filologijos išsilavinimą turinti G.Ramanauskaitė yra dirbusi Lietuvos technikos bibliotekoje, naujienų agentūros ELTA referente personalui ir direktore.

Menotyrininkės V.Ščiglienės kandidatūrą vadovauti Valstybinei kultūros paveldo komisijai pasiūlė pati komisija.

Paveldo komisijos pirmininką ketveriems metams skiria ir atleidžia Seimas. Buvusios komisijos pirmininkės Evelinos Karalevičienės kadencija baigėsi pernai spalį.

Humanitarinių mokslų daktarė, kultūros paveldo tyrinėtoja V.Ščiglienė Vilniaus dailės akademijoje studijavo dailėtyrą, ten pat įgijo menotyros magistro laipsnį.

1998–2008 metais ji dirbo Vilniaus dailės akademijos muziejaus pavaduotoja, vėliau – vedėja. 2008–2016 metais V.Ščiglienė vadovavo akademijos Mokslo skyriui, nuo 2008-ųjų iki dabar yra Vilniaus dailės akademijos UNESCO Kultūros vadybos ir kultūros politikos katedros docentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas