Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimas pavasario sesijoje nebesvarstys Civilinės sąjungos įstatymo

Seimui ketvirtadienį renkantis į paskutinį pavasario sesijos posėdį, į jo darbotvarkę Civilinės sąjungos įstatymo priėmimo valdantieji įtraukti neketina.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 2 Seimas Partnerystė

Apie tai žurnalistams po trečiadienį vykusio parlamento koalicijos frakcijų seniūnų pasitarimo sakė valdančiųjų konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas.

„Galiu patvirtinti, kad šio klausimo nebus“, – sakė jis.

Trečiadienį su vienos lyties asmenų partnerystę įteisinančiu projektu susijusius techninius pasiūlymus apsvarstė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Šis žingsnis leido klausimą grąžinti į plenarinių posėdžių salę ir pakurstė spėliones, kad projektą bus mėginama priimti ketvirtadienį.

Civilinės sąjungos projektui Seimas yra pritaręs po svarstymo, jis įvestų lyčiai neutralią partnerystę. Vis tik vėliau klausimas Seime įstrigo, nerandat pakankamo palaikymo.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas