Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 04 23

Seime įstrigo naujo žiniasklaidos rėmimo modelio patvirtinimas

Opozicijai atsisakant dalyvauti balsavime, šią savaitę Seime įstrigo naujo žiniasklaidos rėmimo modelio patvirtinimas.
Lietuvos žiniasklaida
Lietuvos žiniasklaida / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apsvarsčius projektą balsuoti dėl jo priėmimo registravosi 69 parlamentarai. Kad įstatymas būtų priimtas, dėl jo balsuoti turi nemažiau kaip pusė, tai yra ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Opozicijos atstovai kėlė abejones dėl būsimo finansavimo modelio skaidrumo, turėjo pastabų dėl Medijų rėmimo fondo tarybos sudėties.

Seimo nariai Beata Pietkiewicz ir Tomas Tomilinas siekė fondo tarybos narių sąrašą papildyti Tautinių bendrijų taryba ir Trišale taryba, tačiau šis siūlymas atmestas.

Šeši opozicijos atstovai norėjo Medijų rėmimo fondo dalininku vietoj Kultūros periodinių leidinių asociacijos įrašyti Lietuvos meno kūrėjų asociaciją. Tačiau jų projektas pateiktas per vėlai, todėl liko nesvarstytas.

„La­bai keis­ta, kai da­bar stei­gė­jai ar da­li­nin­kai yra la­biau in­for­ma­ci­nių prie­mo­nių at­sto­vai, tai yra Vi­suo­me­nės in­for­ma­vi­mo eti­kos aso­cia­ci­ja ir Kul­tū­ros pe­ri­odi­nių lei­di­nių aso­cia­ci­ja. Pa­gal anks­tes­nę tvar­ką, na, da­bar­ti­nę vei­kian­čią tvar­ką bu­vo Lie­tu­vos me­no kū­rė­jų aso­cia­ci­ja. Man ne­su­pran­ta­ma, ko­dėl mes ir val­dan­tie­ji, ku­rie pro­pa­guo­ja kul­tū­rą kaip vie­ną iš svar­biau­sių da­ly­kų, ką rei­kė­tų rem­ti, iš­me­ta šią aso­cia­ci­ją iš stei­gė­jų ir da­li­nin­kų“, – sakė vienas iš pasiūlymo autorių socialdemokratas Algirdas Sysas.

Seimo Kultūros komitetas konservatorius Vytautas Kernagis atkreipė dėmesį, kad Kul­tū­ros pe­ri­odi­nių lei­di­nių aso­cia­ci­ją su­da­ro to­kie kultūros lei­di­niai kaip „Li­te­ra­tū­ra ir me­nasׅ“, „Šiau­rės Atė­nai“, „Sep­ty­nios me­no die­nos“, tuo metu Me­no kū­rė­jų aso­cia­ci­ja vienija įvairias sąjungas – Ar­chi­tek­tų są­jun­ga, Dai­li­nin­kų są­jun­ga, Ra­šy­to­jų są­jun­ga ir kt.

„Se­na­sis fon­das, bū­kim bied­ni, bet tei­sin­gi, ži­no­me, kaip vei­kė, kam jis pi­ni­gus skirs­tė. Čia bus ga­na skaid­ru. O Me­no kū­rė­jų aso­cia­ci­ja bus ta­ry­bo­je ir tu­rės pa­kan­ka­mai ga­lios pa­veik­ti fon­do kryp­tį, jei tas fon­das va­žiuos ne ten, kur rei­kia“, – sakė V. Kernagis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius