Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 26

Seimo atgaila: prie Laisvės premijos skyrimo dar bandys sugrįžti

Nors praėjo dvi dienos, Seimo nariai negali pamiršti antradienio balsavimo dėl Laisvės premijos skyrimo Vytautui Landsbergiui. Vieni ketvirtadienį pasirišo V.Landsbergio mėgstamas tautines juosteles, kiti bandė Seimui pasiūlyti dėl Laisvės premijos skyrimo balsuoti iš naujo. Kaip Seimui išlįsti iš šios aklavietės dabar spręs etikos sargai.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Svarstant posėdžio darbotvarkę grįžti prie Laisvės premijos skyrimo klausimo pasiūlė Seimo narys Povilas Urbšys. 

Tačiau pati antradienio balsavime nė nedalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad taip daryti greičiausiai negalima, nes Seimas jau priėmė sprendimą – grąžino nutarimą tobulinti iniciatoriams tobulinti.

Projekto iniciatorius yra Laisvės premijos komisija, tačiau ji nutarimo nebegali niekaip tobulinti, nes didžioji dalis komisijos narių po Seimo balsavimo dėl V.Landsbergio atsistatydino.

Todėl Seimo pirmininkė pasiūlė pavesti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai išaiškinti, ką Seimas gali daryti toliau. Galbūt komisija atsakys ir į vienintelio už premijos skyrimą balsavusio socialdemokrato Gedimino Kirkilo abejonę, ar Seimas išvis turi teisę nepritarti Laisvės premijos komisijos sprendimą.

Už tai, kad situaciją išaiškintų ir sprendimą pasiūlytų Etikos ir procedūrų komisija, balsavo 73 Seimo nariai, prieš buvo trys, susilaikė 22 parlamentarai. 

Antradienį Seimas daugiausia valdančiųjų balsais nepritarė Laisvės komisijos sprendimui šią premiją skirti buvusiam Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio lyderiui, buvusiam Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui V.Landsbergiui. Po šio sprendimo šiemetinė premija gali likti niekam neįteikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas