Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento vadove be konkurso tapo R.Petaraitienė

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentui nuo kito pirmadienio vadovaus Rūta Petaraitienė.
Rūta Petaraitienė
Rūta Petaraitienė / LRS nuotr.

Seimo kanceliarijos Vidaus audito skyriaus vedėjos pareigas iki šiol ėjusi R.Petaraitienė į departamento vadoves paskirta ne konkurso, o tarnybinio kaitumo būdu, pranešė Seimas.

„Seimo kanceliarijoje ši Valstybės tarnybos įstatymu numatyta skyrimo į pareigas tvarka taikoma siekiant užtikrinti valstybės tarnautojų horizontaliosios ir vertikaliosios karjeros galimybes“, – taip sprendimas paaiškinamas Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamentas direktoriaus neturi nuo šių metų sausio, kai jam vadovavusi Loreta Raulinaitytė perėjo į žemesnes – Vertimų skyriaus vedėjos – pareigas.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė BNS tuomet sakė, kad L.Raulinaitytė „savo noru paprašė ją perkelti į kitas pareigas“, o pati L.Raulinaitytė BNS teigė norinti permainų ir į naujas pareigas žiūrinti kaip į rotacijos galimybę.

Buvusi Seimo nuolatinė atstovė Europos Sąjungoje L.Raulinaitytė departamentui vadovavo nuo 2012 metų, laimėjusi konkursą eiti šias pareigas.

Seimo pranešime nurodoma, kad R.Petaraitienė darbą Seimo kanceliarijoje pradėjo 2006 metais, laimėjusi konkursą į Audito komiteto biuro padėjėjos pareigas. Nuo 2008 metų ji tapo Audito komiteto biuro patarėja, o 2016 metais pradėjo eiti Seimo kanceliarijos Vidaus audito skyriaus vedėjos pareigas. Šiam padaliniui vadovavo iki paskyrimo Informacijos ir komunikacijos departamento direktore.

„Komunikacijos departamente dirba daug kūrybingų ir profesionalių žmonių. Tai yra didelė stiprybė ir privalumas. Man labai svarbu, kad būtų aiškūs tikslai, kurių siekiama bendradarbiaujant, ir rezultatai – pamatuojami, kuriantys pridėtinę vertę, naudingi institucijai“, – pranešime cituojama paskirtoji Seimo kanceliarijos komunikacijos vadovė.

Seimo kanclerė D.Raudonienė sprendimą dėl R.Petaraitienės kandidatūros šioms pareigoms priėmė, anot pranešimo, „atsižvelgdama į valstybės tarnautojos einant ligšiolines pareigas įgytas žinias, patirtį, suformuotas įžvalgas ir siūlymus“.

Pranešime teigiama, kad 2018–2019 metais tarnybinis kaitumas Seimo kanceliarijoje taikytas 70 valstybės tarnautojų. Į kitas institucijas perkelti devyni darbuotojai, iš kitų institucijų į Seimo kanceliariją perkelti šeši valstybės tarnautojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito