Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 02

Seimo komisija domėsis premjero kabineto remonto aplinkybėmis

Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija trečiadienį aiškinsis beveik prieš trejus metus vykusio premjero tarnybinio kabineto remonto aplinkybes.
Premjero kabinetas
Premjero kabinetas / Gabrielės Navickaitės / 15min nuotr.

Į uždarą posėdį pakviesta dabartinė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, buvęs kancleris, dabartinis parlamentaras Algirdas Stončaitis, Vadovybės apsaugos tarnybos direktorius Rymantas Mockevičius, kt.

Komisija nagrinės naujienų portalo 15min skelbtą informaciją, kad remontą vykdė Vadovybės apsaugos tarnyba (VAT), o ne Vyriausybės kanceliarija, kuriai pastatas priklauso.

Daugiau skaitykite čia: Kabineto 339 paslaptys ir jų sergėtojai

„Vadovybės apsaugos tarnybos misija yra saugoti aukščiausius valstybės pareigūnus, o remontai, gebėjimas atrinkti dizainerius nėra jos stiprioji pusė. Išleista 200 tūkst. eurų, tai visgi suma yra įspūdinga. Už tiek pinigų pastatomi jau įrengti namai. Kabinete įrengtas aukso spalvos čiaupas, marmuro sienos, herbo formos veidrodis. Vargu, ar tokie įvaizdžio sprendimai pretenduotų į prestižines dizaino premijas“, – publikaciją komentavo Seimo komisijos pirmininkas Kęstutis Masiulis.

15min tyrimo duomenimis, apie 2019 metais atliktą tuometinio premjero Sauliaus Skvernelio kabineto remontą, atsiėjusį maždaug 200 tūkst. eurų, viešai nepranešta, remonto ir baldų pirkimus organizavo, visas išlaidas apmokėjo tuometis Vadovybės apsaugos departamentas, o projektas su Kultūros paveldo departamentu suderintas atbuline tvarka – jau atlikus visus remonto darbus.

Vyriausybės vadovo kabineto interjerą kūrė įmonė „Interjero pasaka“. Ji pardavė ir baldus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento