Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 14 /13:25

Atsistatydinti paprašytas Ž.Pavilionis sprendimą žada, kai paaiškės G.Landsbergio likimas

Valdančioji Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija prašo Žygimantą Pavilionį trauktis iš parlamento Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų. Pats parlamentaras aiškino, kad klausimą svarstys, kai paaiškės, koks sprendimas bus priimtas dėl atsistatydinimo pareiškimą parašiusio užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio.

Ž.Pavilionis iš ryto Seimo plenariniame posėdyje nepasirodė.

Savo poziciją jis pateikė feisbuke.

„Šiandien frakcija pasiūlė man pačiam apsispręsti dėl pirmininkavimo Seimo Užsienio reikalų komitetui. Svarstysiu tai, kai paaiškės, koks bus priimtas sprendimas dėl užsienio reikalų ministro pareiškimo atsistatydinti“, – parašė jis.

G.Landsbergis mato svarbesnių klausimų

„Kreipėmės į kolegą Žygimantą prašydami jo paties priimti atitinkamą sprendimą įvertinus visas aplinkybes. Tai buvo toks vienbalsis pasiūlymas ir sprendimas“, – antradienį po Seimo TS-LKD frakcijos posėdžio žurnalistams sakė frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji tikisi, kad kolega sprendimą priims per kelias dienas.

Jeigu jis nesitrauks, pasak Seimo konservatorių frakcijos lyderės, bus žiūrima, kaip viskas klostosi toliau.

TS-LKD pirmininkas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sakė nenorintis komentuoti klausimo dėl Ž.Pavilionio. Esą viskas – jo rankose, jis turi nuspręsti, ką nori daryti.

Jeigu Ž.Pavilionis pasitrauktų iš Seimo URK pirmininko pareigų, alternatyvų jam, pasak G.Landsbergio, parlamento TS-LKD frakcija turėtų.

Klausiamas, ar būtų ko imamasi, jeigu jis nepaliktų pareigų, konservatorių lyderis aiškino, kad šiuo metu yra daug svarbesnių klausimų valstybėje nei vieno žmogaus pozicija.

„Išsakiau ten kelis komentarus, kaip yra mano nuomone, ypatingai – ten, kur buvo netiksli informacija pateikta. Bet daugiau ne. Tikrai ne tas laikas dabar diskutuoti apie vieną žmogų. Yra kur kas svarbesnių valstybėje klausimų“, – komentavo G.Landsbergis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė kalbėjo apie tai, kad žmonės turi ne tik stiprių savybių, bet ir tokių, kurios trukdo konstruktyviam darbui tarpinstitucine prasme. Tai esą kelia iššūkių.

„Siekiant, kad būtų kuo normalesnė atmosfera, frakcija ir pasiūlė tokį sprendimą“, – nurodė ji.

Klausiama apie tai, dėl ko konkrečiai Ž.Pavilioniui siūloma trauktis iš Seimo URK vadovų, R.Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad tai – ir aštri retorika, ir kartais keisti pasirinkimai komentuoti vienus ar kitus dalykus, tam tikri komentavimo bei kalbėjimo būdai tarptautinėje erdvėje.

„Visa tai susidėjo, taigi, frakcija nusprendė, kad būtų turbūt sveikiau, jeigu žmogus priimtų tam tikrą sprendimą ir nuspręstų nevadovauti komitetui“, – sakė ji.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

Paklausta, kas Seimo URK vadovo kėdėje galėtų pakeisti Ž.Pavilionį, R.Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad frakcijoje visada yra ilgiausia eilutė norinčiųjų.

Paklausta, ar Seimo TS-LKD frakcijoje buvo žinoma apie trintis tarp premjerės Ingridos Šimonytės ir Ž.Pavilionio, frakcijos seniūnė aiškino, jog tai buvo galima numanyti.

„Ir gerbiamo Žygimanto komentarai viešumoje tą rodė, kad jis renkasi kiek kitokį turbūt problemų sprendimo būdą, kuris ne visiškai atitiko tą kryptį, kuri buvo matoma ir Vyriausybės, kuri ėmėsi problemas spręsti. Bet, matyt, prasilenkė čia pasirinkti būdai“, – kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas