Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 01 06

Seimo narė Aurelija Stancikienė pasijautė apšmeižta botelių statybos istorijoje

Seimo narė Aurelija Stancikienė išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigia, jog penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje buvo paskleista ją šmeižianti informacija.
Aurelija Stancikienė
Aurelija Stancikienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Preilos botelio savininkų interesams atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas paskleidė informaciją, neva A.Stancikienė, vadovaudama Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijai, išdavė leidimus Preilos botelio statybai ir dabar savo pasisakymais dangsto savo nuodėmes. Šį pasisakymą A.Stancikienė vertina kaip sąmoningą šmeižtą, nes būtent advokatas G.Černiauskas, dalyvavęs visuose teismų procesuose, itin gerai žino, kad leidimas Preilos boteliui buvo išduotas 2004 metais, o A.Stancikienė KNNP direktore tapo tik 2005 metais, kai dėl neteisėtai išduotų leidimų buvo atleistas buvęs KNNP direktorius V.Portapas“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Už šį tariamą šmeižtą A.Stancikienė advokatą G.Černiauską artimiausiu metu ketina paduoti į teismą.

„Šio advokato lūpomis buvo pasakyta ir daugiau netiesos, neva tokiam, koks dabar yra pastatytas Preilos botelis, yra visi pritarimai, neva teismas neįžvelgė jokių nusižengimų įstatymams. Apeliacinio ir Aukščiausiojo Teismo nutartyse aiškiai pasakyta, kokie įstatymai pažeisti statant Preilos botelį. Leidimai išduoti neturint visų būtinų pritarimų, dabartiniai sprendiniai neatitinka išduoto patvirtinto pirmojo detaliojo plano, o antrasis detalusis planas negali būti vertinamas kaip teisėtas, nes ten nėra KNNP direkcijos, kaip atsakingos institucijos už KNNP išsaugojimą, pritarimo“, – teigė A.Stancikienė.

A.Stancikienės teigimu, byloje taip pat nesunku rasti dokumentus, kur KNNP direktorė A.Stancikienė prašo stabdyti botelio administracinio pastato statybą dar tik pradėjus lieti pamatus, tačiau statybos buvo tęsiamos toliau.

A.Stancikienė taip pat ketina paduoti už šmeižtą į teismą spaudos konferencijoje dalyvavusį profesorių R.Ginevičių, kuris teigė, kad A.Stancikienė dirbo parko direktore ir nieko nedarė statant neteisėtu pripažintą pastatą Juodkrantėje L.Rėzos 1a. A. Stancikienė sako atsikėlusi gyventi į Kuršių neriją tuomet, kai šis pastatas jau buvo pastatytas.

A. Stancikienė taip pat pabrėžia, jog nėra išdavusi nė vieno leidimo, kuris teismų būtų pripažintas neteisėtu. A. Stancikienė taip pat išreiškė nuostabą, kad Seimo nariai Seime „organizuoja tokias spaudos konferencijas, kurios tampa įsiteisėjusių teismų sprendimų neigimo ir asmeninių interesų gynimo bei atviro šmeižto vieta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas