Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo narys J.Džiugelis grumiasi su onkologine liga: politikas atvirai prabilo apie kovą

Seimo narys Justas Džiugelis pranešė, kad jam diagnozuota onkologinė liga. Jis atvirai papasakojo apie sudėtingą kovą su sunkia liga.
Justas Džiugelis ligoninėje
Justas Džiugelis ligoninėje / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Savo paskyroje „Facebook“ J.Džiugelis rašo, kad gegužės vidury pasitikrinęs sveikatą buvo nukreiptas į Nacionalinį vėžio institutą tolesniam gydymui.

Justas Džiugelis / Paulius Peleckis/Fotobankas nuotr.
Justas Džiugelis / Paulius Peleckis/Fotobankas nuotr.

„Susidūręs su problema stengiuosi viską išsiaiškinti iki smulkmenų. Sužinojau, kad laukia operacija, paskui chemoterapija. Pirmoji gąsdino kaip bet kuris kitas chirurginis įsikišimas. Po jo turėjau atsibusti palengvėjęs ir atsikratęs vieno iš organų. Tuomet reikėjo sulaukti biopsijos tyrimų rezultatų. Nors tolimame smegenų kamputyje kirbėjo stiprus nerimas, jog Merfio dėsnis neleis lengvai išsisukti, stengiausi nepasiduoti panikai, drąsindamas save, kad duoti valią emocijoms spėsiu ir tuomet, kai žinosiu tikrąją situaciją“, – rašo jis.

„Vis dėlto, žinią, kad vėžys piktybinis, priėmiau gana ramiai – neroviau plaukų nuo galvos, negrąžiau rankų ir neraudojau į pagalvę. Net jei būčiau labai norėjęs, nepavyktų. O jei rimtai, išoriškai atrodžiau ramus, nors puikiai žinojau, kad dabar laukia pavojingiausia gydymo dalis – chemoterapija.

Buvau įspėtas, kad ji neigiamai veikia plaučius, tad didelė tikimybė, jog be aparato kvėpuoti nebegalėsiu. Be to, agresyvus gydymas gali būti nesuderinamas su vaistais, kuriuos turiu vartoti dėl raumenų atrofijos. Juos nutraukus, tikėtina liga ims greičiau progresuoti ir, galiausiai, vis tiek plaučiai savarankiškai nebedirbs. Kokia prasmė gydytis? Ar noriu tokio gyvenimo? Kita vertus, ar turiu teisę pasiduoti – sudėti rankas ir laukti pabaigos? Ir, nors dvejonių buvo labai daug, giliai širdyje sprendimą jau žinojau – niekada nebūčiau pasidavęs ir ramiai susitaikęs su lemtimi, nes esu kovotojas. Mama mane tokį pagimdė“, – rašo politikas.

„Visus vidinius ginčus užglaistė pirminė konsultacija su chemoterapeute. Gydytojų konsiliumui įvertinus visus duomenis, mano gretutines ligas ir būklę, gavau nuostabiausią žinia, kad chemoterapijos dabar neprireiks, nes šiandien ji galėtų sukelti daugiau žalos, todėl lieku stebėjime. Ši žinia, lygiai prieš savaitę, buvo kaip Puntukas nuriedėjęs nuo širdies.

Taip baigėsi mane ir artimuosius iš proto variusi vasara. Viena sunkiausių vasarų, kuri tapo antruoju gyvenimo lūžiu. Apie pirmąjį – kitą kartą. Šis gi privertė stabtelti ir iš naujo įsivertinti. Ir žinote ką, supratau, kad einu teisingu keliu“, – teigia politikas.

J.Džiugelis dalyvauja spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. TS-LKD kandidatų sąraše jis įrašytas 52 numeriu.

Šie metai J.Džiugeliui itin sudėtingi.

Visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus apie parlamentaro komunikacijos konsultantui Mindaugui Ardišauskui sumokėtas lėšas, pradėti nagrinėti parlamentaro ryšiai su lobistu.

Dėl to J.Džiugelis buvo priverstas pasitraukti iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkų, paliko valdančiąją Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakciją. Taip pat jis buvo sustabdęs savo narystę partijoje. Tačiau teisėsauga nerado dėl ko pradėti tyrimo, politikas sulaukė ir etikos sargų teigiamų išvadų, todėl birželį grįžo į konservatorių gretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas