Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 04

Seimo pirmininkas su žemės ūkio ministru aptars svarbiausias žemės ūkio aktualijas

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu pirmadienį aptars svarbiausias žemės ūkio problemas.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Andriaus Grygelaičio nuotr.

Kaip BNS sakė ministras, su Seimo vadovu jis aptars prieš porą dienų paskelbtą Europos Sąjungos komunikatą dėl bendros žemės ūkio politikos po 2020 metų. „Yra labai svarbi pirmininko pozicija ir Seimo matymas (žemės ūkio ateities – BNS)“, – teigė B.Markauskas.

Ministras norėtų, kad Lietuvoje susidariusią situaciją dėl ūkininkų netekčių po liūtingos vasaros ir rudens pradžios Seimo pirmininkas aptartų su Europos Komisijos pirmininku Žanu Klodu Junkeriu.

„Mums šioje vietoje praverstų pagalba – Seimo pirmininko skambutis gal komisijos pirmininkui, gal paskambintų ir pasikalbėtų apie situaciją, nes labai prieštaringa informacija ateina – iš ryto vienokia, o vakare jau kitokia. Ir vakar (praėjusį ketvirtadienį – BNS) keitėsi – iš ryto gavome komisaro laišką, kad žiūrėtume savo galimybių, o jau vakare – kad jau yra ieškoma (kompensacijų – BNS). Čia ir ko gero pirmininko Junkerio tam tikras spaudimas (dėl lėšų paieškos – BNS)“, – teigė B.Markauskas.

2018 metų biudžeto projekte, kurį Seimas šią savaitę svarstys antrą kartą, kompensacijoms žemdirbiams, patyrusiems didelių nuostolių dėl liūčių, lėšų nenumatyta.

„Del to Vyriausybės posėdyje prašiau valstybės rezervo nenaudoti kitiems tikslas, kad būtų lėšų, jeigu reikėtų prisidėti prie Europos Komisijos skiriamų subsidijų arba jeigu jų nebūtų skirta, kad bent jau patys kažkiek galėtume kompensuoti,“ – BNS kalbėjo B.Markauskas.

Pasak ministro, šalies ūkininkų nuostoliai dėl nenuimto derliaus siekia 47 mln. eurų, o dėl neapsėtų laukų ir žuvusių laukų, kuriuose buvo pasėta, – apie 120 mln. eurų. Nuostoliai dėl negauto būsimo derliaus dar neskaičiuojami.

Taip pat ministras V.Pranckiečiui pristatys Žemės ūkio ministerijos reformos planą. „Noriu informuoti, kad paskelbėme (reformą – BNS), kokie terminai ir kokių žingsnius darysime funkcijų peržiūrėjime, pristatysiu naują struktūrą“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai