Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30

Seimo pirmininkas susitinka su psichologais dėl jų veiklą reglamentuojančio įstatymo

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį susitinka su psichologais dėl Seime svarstomo Psichologų praktinės veiklos įstatymo. Įstatymą, reguliuojantį psichologų veiklą, Seime bandoma priimti jau beveik dešimtmetį.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Psichologai ateina aptarti Psichologų praktinės veiklos įstatymo. Projektas jau apsvarstytas pagrindiniame komitete ir kitą savaitę planuojamas balsavimas plenariniame posėdyje. Psichologų nuomone, šis įstatymas stipriai pabrangintų jų paslaugas ir bereikalingai apribotų“, – BNS sakė Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Psichologų bendruomenė neturi vieningos pozicijos dėl planų licencijuoti jų veiklą. Projektą remia Lietuvos psichologų sąjungos vadovybė, argumentuodama, kad įstatymas užtikrintų kokybiškas paslaugas, tačiau kai kurie psichologai kritikuoja nuostatas dėl privalomos narystės šioje organizacijoje ir licencijavimo.

Projekte numatyta, kad praktinę veiklą vykdantis psichologas privalėtų būti Lietuvos psichologų sąjungos narys, jis turėtų gauti licenciją, kuri galiotų penkerius metus.

Psichologų praktinės veiklos įstatymas nustatytų, kad psichologas – asmuo, įgijęs aukštąjį universitetinį psichologijos studijų krypties arba lygiavertį užsienyje įgytą išsilavinimą. Kad gautų licenciją, psichologas turėtų suteikti ne mažiau kaip 1500 praktinės veiklos valandų paslaugų prižiūrint psichologui supervizoriui.

Pagal projektą, kiekvienas praktinę veiklą vykdantis psichologas privalėtų būti Lietuvos psichologų sąjungos narys, mokėti nario mokestį ir laikytis Psichologų profesinės etikos kodekso. Licencijas išduodanti organizacija būtų Lietuvos psichologų sąjunga. Licencija galiotų penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai