Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16 /15:00

Seimo pirmininkas V.Pranckietis į rinkimus svarsto eiti su Liberalų sąjūdžiu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą prieš kurį laiką palikęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis artėjančiuose Seimo rinkimuose sako svarstantis dalyvauti su opoziciniu Liberalų sąjūdžiu. Tiesa, Seimo pirmininkas teigia sulaukęs ir kitų politinių jėgų siūlymų, o kurį priims, kol kas neatskleidžia.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.Pranckietis teigia besidžiaugiantis Liberalų sąjūdžio siūlymu Seimo rinkimuose su šia jėga kandidatuoti daugiamandatėje ir vienmandatėje apygardose, tačiau savo sprendimo dar nesako.

„Labai vertinu tą pasiūlymą. Ateitis parodys“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo V.Pranckietis.

Klausiamas, kiek reikės laukti tos ateities, jis atsakė, kad neilgai.

„Aš, tiesą pasakius, turėjau daug siūlymų. Vis tiek turiu vieną kartą apsispręsti. Su jėga visą laiką daug lengviau rinkiminėje kampanijoje dalyvauti. Laikas parodys, linkiu, kad tai būtų nelabai ilgas laikas“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Dar kartą perklaustas, ar svarsto Liberalų sąjūdžio siūlymą į rinkimus eiti po jo vėliava, V.Pranckietis patvirtino, kad taip, o iš kokių partijų dar sulaukė siūlymų bendradarbiauti, nenurodė.

„Gal dabar nebeminėsiu. Jūs minite vieną, kuri viešai tą pasakė. Dabar visų kitų gal man nebūtų etiška minėti. Bet labai gerbiu visus pasiūlymus, nors pasirinkti galiu tik vieną“, – komentavo Seimo pirmininkas.

Anksčiau 15min rašė, kad V.Pranckietį vilioja Rimanto Jono Dagio vadovaujama Krikščionių sąjunga ir Vytauto Radžvilo "Nacionalinis susivienijimas". Tačiau tuomet V.Pranckietis tikino rinkimuose ketinantis dalyvauti savarankiškai.

„Matyčiau save kol kas vienmandatėje apygardoje kaip savarankišką kandidatą“, – sakė jis.

V.Pranckiečiui šių partijų programose buvo per daug radikalumo.

Dabar politikas tikino, kad kai kuriais klausimais jo ir Liberalų sąjūdžio pažiūros nesutaptų, tačiau ši jėga esą nekonfliktuojanti, o tai, pasak V.Pranckiečio, vienijantis dalykas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liberalų susitikimas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liberalų susitikimas

„Aš peržiūrėjau programą – ir trumpesnę, ir ilgesnę, pradinį manifestą – manau, kad yra klausimų, kurie turėtų būti galbūt ir su skirtingomis nuomonėmis, bet liberalai tuo ir pasižymi, kad liberaliai žiūri ir į balsavimus, ką ir matėte per visą kadenciją. Pirmiausia, tai pagarba žmogui buvo išlaikyta per visą kadenciją, nė vieno konflikto turbūt negirdėjome tokio, kokios nepozityvios veiklos ir jų adresu, ir iš jų. Tai manau, kad tokie dalykai mus labai gali vienyti“, – komentavo V.Pranckietis.

Liberalai tuo ir pasižymi, kad liberaliai žiūri ir į balsavimus.

Apie tai, kad jį Liberalų sąjūdis rinkimuose kviečia dalyvauti kartu, antradienį pirmasis pranešė portalas Lrt.lt.

V.Pranckiečiui siūloma kandidatuoti vienmandatėje Raudondvario apygardoje, kurioje į Seimą jis išsikėlė ir 2016-aisiais. Kokia vieta jam atiteks partijos sąraše, kol kas nežinia. Tai paaiškės po reitingavimo.

Liberalų sąjūdis galutinį Seimo daugiamandatėje rinkimų apygardoje keliamų kandidatų sąrašą tvirtins birželio 27-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito