Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 29

Seimo pirmininkė apie padėtį pasienyje: mažiausiai reikia panikos kėlimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen feisbuke pasisakė apie Baltarusijos režimo akciją ir situaciją su migrantais. Jos teigimu, tai yra egzaminas valstybei, parodysiantis, kiek brandi mūsų visuomenė. Taip pat Seimo pirmininkė akcentavo, kad mažiausiai dabar reikia panikos kėlimo.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tai yra egzaminas, kurį laikome kaip valstybė ir kuris parodys, kiek mūsų visuomenė brandi, kiek esame atsparūs ir kiek linkę pasiduoti spaudimui. Išmėginamas institucijų tarpusavio bendradarbiavimas, veiksmų koordinavimas, gebėjimas efektyviai komunikuoti. Kaip ir kiekvienam egzaminui, šiam galėjome pasirengti geriau, jame pasitaikys ir klaidų. Bet dabar nebe laikas repeticijoms.

Suvokdami iššūkio rimtumą, turime adekvačiai vertinti situaciją. Mažiausiai dabar reikia panikos kėlimo. Didesnio visuomenės susiskaldymo. Tai testas ir politikų brandai. Tikiuosi, kad didžioji dalis parlamentarų jį garbingai išlaikys“, – feisbuke rašo V.Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, dabar reikia toliau stiprinti sienos apsaugą, drauge su partneriais ES ieškoti politinių-diplomatinių sprendimų, tęsti derybas ir ieškoti sprendimų su kilmės šalimis.

Taip pat – nuolat palaikyti dialogą su savivalda, vietos bendruomenėmis: „Migrantų priėmimas savivaldybėms turi būti adekvačiai kompensuojamas.

Ir galiausiai, nesiblaškyti dėl jau ne pirmą kadenciją pasirinktos aiškios vertybinės linijos užsienio politikoje. Desperatiškas režimas kelia sumaištį ir tikisi pagilinti takoskyras mūsų visuomenėje, nepasiduokime tam.“

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda surengė susitikimą su partijų lyderiais, kuriame irgi diskutuota apie situaciją dėl migrantų iš Baltarusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas