Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

Seimo pirmininkė išvyko į Taliną, dalyvaus Baltijos Asamblėjos renginiuose

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį išvyko darbo vizito į Taliną.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Čia ji dalyvaus 42-osios Baltijos Asamblėjos ir 29-osios Baltijos Tarybos renginiuose, pranešė Seimas.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą ir kilusi grėsmė išskirtinai reikalauja dėmesio saugumo situacijai Baltijos regione. Šioje kritiškoje aplinkoje itin būtina, kad Baltijos valstybės išlaikytų vientisumą ir toliau stiprintų tarpusavio integraciją, siekdamos atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos įtakos, ir sutvirtintų savo balsą Europos Sąjungoje ir NATO. Artėjant Baltijos kelio 35-osioms metinėms privalome koordinuoti, kaip tuomet, savo veiksmus ir skleisti savo žinią pasauliui“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Ketvirtadienį ji dalyvaus Baltijos Asamblėjos apdovanojimų ir medalių įteikimo ceremonijoje.

Penktadienį vyks Baltijos Asamblėjos prezidiumo ir Lietuvos, Estijos bei Latvijos nacionalinių parlamentų pirmininkų posėdis, vėliau – Asamblėjos 42-osios sesijos atidarymas.

Į Taliną taip pat vyksta Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis, parlamentarai Andrius Kupčinskas, Orinta Leiputė, Vytautas Juozapaitis, Ligita Girskienė, Kęstutis Masiulis, Audrius Petrošius, Linas Slušnys, Romualdas Vaitkus, Valdemaras Valkiūnas, Juozas Varžgalys ir Antanas Vinkus.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta 1991 metų lapkričio 8 dieną. Asamblėja teikia apdovanojimus už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus, siekdama skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos šalyse, įvertinti ryškiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti juos kitose valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas